• Ароматно печено пиле с печени кореноплодни зеленчуциРецепти
    Ароматно печено пиле с печени кореноплодни зеленчуци

    Това печено пиле в близкоизточен стил е овкусено със заатар и сумак. Поднесено с печени кореноплодни зеленчуци и сос Грейви е наистина впечатляващо. А от остатъците, може да си направите завит сандвич...

  • Виетнамски ориз с пилеРецепти
    Виетнамски ориз с пиле

    Това ястие се продава почти на всеки ъгъл в Хой Ан, Виетнам и се яде с пръсти. Задължително го опитайте!

  • Къри от пиле и бананово стъблоРецепти
    Къри от пиле и бананово стъбло

    Рецептата за това къри идва от северната част на Тайланд и консистенцията му е по-течна, нещо между супа и сос. За рецептата ще ви трябва цяло пиле, с вътрешности и крака, както и бананово стъбло, кое...

  • Печени пилета с печени картофиРецепти
    Печени пилета с печени картофи

    Няма нищо по-хубаво от неделния обяд с печено месо, но когато на масата има печенот пиле, то никога не е достатъчно, особено ако има гладни тийнеджъри наоколо. Винаги купувайте свободно отглеждани пил...

  • Салата с поширано пиле и сос "Мускетар"Рецепти
    Салата с поширано пиле и сос "Мускетар"

    За тази фина и леко пикантна салата първо се пошира пилето. След това то се накъсва на парченца и към него се добавят зеленчуци. Ролята на обединител играе сосът "Мускетар". Салатата се сервира в лист...

  • Саравак лаксаРецепти
    Саравак лакса

    Тази лакса е много популярна в Саравак, но повечето хора я приготвят с готова паста за основа. Рецептата за саравак лакса има много варианти, но повечето от тях включват супа с кокосова сметана и мног...

  • Къри с пиле по малайзийскиРецепти
    Къри с пиле по малайзийски

    Малайзийското къри се приготвя от пилешко месо, картофи и кокосово мляко. Богатият вкус на ястието, обаче, идва от пикантната паста от лук, чесън и люти чушки, наречена "ремпа". Кърито се сервира с хл...

  • Кешкек с пилеРецепти
    Кешкек с пиле

    Кешкекът е турско и арменско обредно ястие, но това е рецепта за родопски кешкек. Първо се сварява пилето и месото му се накъсва на конци. След това в пилешкия бульон се вари пшеницата, докато стане н...