Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепта от: Примож Долничар
1. Начукайте бутчетата на пържоли. Сложете ги в дълбок съд и добавете горчица, зехтин, майонеза, сол и листенца майорана. Разбъркайте добре, като втриете продуктите в месото. Оставете месото да се маринова 30 минути.
2. Нарежете кашкавала на пръчици. Разделете слайсовете прошуто на две. Пригответе си клечки за зъби.
3. Разгънете всяка пилешка пържола и в единия ѝ край поставете 2-3 пръчици сирене и 1/2 слайс прошуто. Навийте на руло и го затворете, като промушите няколко дървени клечки.
4. Загрейте силно грил-тиган. Разтопете малко масло гхи и поставете пилешките рула в него и ги изпечете от всички страни, до готовност.
5. Сервирайте пилешките рула с гарнитура от печен боб с домати.
Продукти
- 4 обезкостени пилешки бутчета
- 1 с.л. горчица
- зехтин
- сол
- прясна майорана
- 1 с.л. майонеза
- слайсове прошуто
- кашкавал
- гхи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото