Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепта от: Примож Долничар
Изтъненото пилешко месо първо се маринова, а след това се пълни с парченца сирене и прошуто и се навива на руло. Рулата се готвят на тиган и се поднасят с гарнитура.
Продукти
- 4 обезкостени пилешки бутчета
- 1 с.л. горчица
- зехтин
- сол
- прясна майорана
- 1 с.л. майонеза
- слайсове прошуто
- кашкавал
- гхи
Начин на приготвяне:
- 1. Начукайте бутчетата на пържоли. Сложете ги в дълбок съд и добавете горчица, зехтин, майонеза, сол и листенца майорана. Разбъркайте добре, като втриете продуктите в месото. Оставете месото да се маринова 30 минути.
- 2. Нарежете кашкавала на пръчици. Разделете слайсовете прошуто на две. Пригответе си клечки за зъби.
- 3. Разгънете всяка пилешка пържола и в единия ѝ край поставете 2-3 пръчици сирене и 1/2 слайс прошуто. Навийте на руло и го затворете, като промушите няколко дървени клечки.
- 4. Загрейте силно грил-тиган. Разтопете малко масло гхи и поставете пилешките рула в него и ги изпечете от всички страни, до готовност.
- 5. Сервирайте пилешките рула с гарнитура от печен боб с домати.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски