Изтъненото пилешко месо първо се маринова, а след това се пълни с парченца сирене и прошуто и се навива на руло. Рулата се готвят на тиган и се поднасят с гарнитура.

Продукти

  • 4 обезкостени пилешки бутчета
  • 1 с.л. горчица
  • зехтин
  • сол
  • прясна майорана
  • 1 с.л. майонеза
  • слайсове прошуто
  • кашкавал
  • гхи

Начин на приготвяне:

  • 1. Начукайте бутчетата на пържоли. Сложете ги в дълбок съд и добавете горчица, зехтин, майонеза, сол и листенца майорана. Разбъркайте добре,  като втриете продуктите в месото. Оставете месото да се маринова 30 минути.
  • 2. Нарежете кашкавала на пръчици. Разделете слайсовете прошуто на две. Пригответе си клечки за зъби.
  • 3. Разгънете всяка пилешка пържола и в единия ѝ край поставете 2-3 пръчици сирене и 1/2 слайс прошуто. Навийте на руло и го затворете, като промушите няколко дървени клечки.
  • 4. Загрейте силно грил-тиган. Разтопете малко масло гхи и поставете пилешките рула в него и ги изпечете от всички страни, до готовност.
  • 5. Сервирайте пилешките рула с гарнитура от печен боб с домати.

Свързани рецепти

Виж всички