словенска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПечени свински ребра със зеленчуков пастет
За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...
РецептиСалата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс
Тази богата салата изисква предварителни приготовления. За да се захароса тиквата, тя първо трябва да се вари в захарен сироп, а след това да се изсуши във фурната за поне 6 часа. Ябълковият чипс също...
РецептиЩрудел и щрукли с боровинки
В тази рецепта за щрудел Примож приготвя тестото, след това го разточва върху покривка, разпределя пълнежа и го навива на руло. За щруклите пък рулото се нарязва на филийки и се варят във вряща вода....
РецептиЛазаня с пресни кори
Тази рецепта за лазаня ще Ви отнеме малко повече време, но резултатът определено си заслужава. Първо трябва да омесите тесто за корите за лазаня, след това да ги разточите, да смелите месото за кайма,...
РецептиЛют сос
Рецепта за домашен сос от люти чушки. Приготвя се лесно, а и винаги ще разполагате в кухнята с нещо пикантно.
РецептиДва вида доматен сос
1. За първия вид доматен сос поставете в тенджера с вряща вода за 1-2 минути половината количество домати. След това ги извадете и обелете. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в дълбок тиган или голям...
РецептиСол с подправки
1. За да изсушите подправките, подредете стръковете розмарин, мащерка, майорана и салвия върху тава, постлана с хартия за печене. Поставете ги в предварително загрята фурна на 60 градуса (с вентилатор...
РецептиЗадушено заешко с ньоки
1. Разфасовайте заека. За задушеното заешко ще ви трябват два предни и 2 задни крака, ккато и 3 парчета от гърба. Останалите парчета от заека с кости поставете в голяма тенджера. 2. За бульона, нареж...