• Мармалад от сливиРецепти
    Мармалад от сливи

    1. Разрежете измитите сливи на половинки и отстранете костилките им. Подредете сливите в една или повече тави. 2. Обелете и нарежете джинджифила на ситно. Добавете го при сливите. Поръсете с листенца...

  • Гъбена супаРецепти
    Гъбена супа

    1. Накиснете сухите гъби в хладка вода за 1 час. 2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера с двойно дъно и запържете в него нарязания на ситно лук заедно с щипка сол. Добавете нарязаните на пръчици морк...

  • Мариновано червено цвеклоРецепти
    Мариновано червено цвекло

    1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След тов...

  • Печени агнешки ребра с гарнитура от зеленчуциРецепти
    Печени агнешки ребра с гарнитура от зеленчуци

    В тази рецепта агнешките ребра първо се мариноват, след това се пекат, а накрая се запържват. Сервират се с пюре от пащърнак и гарнитура от различни видове задушени в масло зеленчуци. Вкусно и красиво...

  • Овкусен ябълков оцетРецепти
    Овкусен ябълков оцет

    1. Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля. 2. Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана схерметически или с винтова капачка. оставете на тъмно 4 д...

  • Кнедли с кайсииРецепти
    Кнедли с кайсии

    1. Разбийте яйцето и жълтъка в купичка. Добавете сол към изварата и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте добре. 2. В голяма купа пресейте брашното и добавете нишестето. Добавете сместа от извар...

  • ПодваракРецепти
    Подварак

    1. Измийте ориза и ечемика под течаща вода и ги изцедете добре. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода - 1 пръст над зърната. Сварете ги до готовност. 2. Пресипете нарязаното кисело зе...

  • Пилешки рула с прошуто и сиренеРецепти
    Пилешки рула с прошуто и сирене

    1. Начукайте бутчетата на пържоли. Сложете ги в дълбок съд и добавете горчица, зехтин, майонеза, сол и листенца майорана. Разбъркайте добре,  като втриете продуктите в месото. Оставете месото да се ма...