Дори да разполагате с малко продукти вкъщи, пак е възможно да сготвите нещо вкусно, като тази пилешка супа с паста орзо. Първо сварете пилешки бульон, след това задушете зеленчуци и ги сварете с пастата. Накрая застройте супата. Да ви е сладко!

Продукти

  • За бульона:
  • 3 цели бутчета
  • 1 глава лук
  • 1 стрък стеблена целина
  • 1 морков
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • сол на вкус
  • За супата:
  • 1 морков
  • 2 стръка стеблена целина
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 зелена люта чушка
  • 50 г паста орзо
  • 50 г краве масло
  • 30 мл зехтин
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1/3 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • За застройката:
  • 2 жълтъка
  • 50 г кисело мляко
  • 1/2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете и нарежете на едро лука, целината и моркова, а магданоза и мащерката завържете.
  • 2. Сложете ги мултикукър заедно с пилешките бутчета. Налейте 2 л вода. Овкусете със зърната черен пипер и малко сол. Гответе под налягане в мултикукъра за 10–15 минути, а ако ползвате тенджера – 1 час.
  • 3. Извадете бутчетата и ги обезкостете. Бульона прецедете през цедка.
  • 4. Обелете и нарежете на малки кубчета целината и морковите. Нарежете на ситно лютата чушка и пресния лук. Загрейте маслото и зехтина и в мултикукъра или тенджера и запържете зеленчуците. Прибавете 1 с.л. доматен концентрат и разбъркайте, леко да се запържи и той.
  • 5. Сипете пастата орзо, разбъркайте и налейте прецедения бульон. Добавете нарязаните на ситно листенца магданоз и овкусете със сол и пипер. Гответе 10 минути и изсипете нарязаното на едро месо.
  • 6. В купа разбъркайте жълтъците от яйцата заедно с брашното, сол, черен пипер и киселото мляко. Темперирайте с малко бульон от супата. След това изсипете в съда и гответе 1–2 минути. Сервирайте супата гореща.

Свързани рецепти

Виж всички