Класическо ястие, приготвено на скара, което ще ви донесе много вкус и удоволствие. . Тайната е в овкусяването на месото и зеленчуците

Продукти

  • 3 големи червени картофа
  • 3 с.л. люто олио
  • 3 ч.л. смес „5 китайски подправки“
  • 6 пилешки бутчета (без кости и кожа)
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 1-2 червени люти чушки
  • морска сол
  • черен пипер
  • 2 стръка пресен лук
  • къри сос

Начин на приготвяне:

  • 1. Подгответе барбекюто си, като оформите две зони – с директна и индиректна топлина.
  • 2. Нарежете на едри резени картофите без да ги белите. Поставете резените в купа с вода. След това ги подсушете и ги сложете в купа. Поръсете със сол, 1 с.л. люто олио и 2 ч.л. сместа от 5 китайски подправки и разбъркайте много добре. Поставете картофите върху зоната с директен огън и печете 35-40 минути, докато станат хрупкави отвън и пухкави отвътре.
  • 3. В същата купа поставете пилешкото месо. Поръсете със сол, черен пипер, 1 с.л. люто олио и щипка от сместа от подправки. Разбъркайте много добре. Поставете месото на границата между двете зони – директна и индиректна на барбекюто. Печете около 30 минути, като редовно обръщате месото. Проверете готовността на месото с помощта на термометър, забоден в него, температурата трябва да е 75 градуса. Щом месото е готово, оставете го да почине 5 минути.
  • 4. Нарежете лука на полумесеци, а червената и зелената чушка на лентички. Сложете ги в купа и ги овкусете със сол, черен пипер, ¼ ч.л. смес от 5 подправки и 1 с.л. люто олио. Разбъркайте добре и ги прехвърлете в кошница за пържене или пък ги нанижете на шишчета. Печете на директна топлина 8-10 минути като ги разтръсквате често или обръщате шишчетата. Зеленчуците трябва да останат хрупкави.
  • 5. Нарежете пилешкото на средно големи хапки. Сложете ги в купа заедно с печените картофи и зеленчуци. Поръсете с малко сол и щипка смес от 5 подправки. Разбъркайте добре и пресипете в купа за сервиране. Накрая поръсете с нарязани на тънки лентички люти чушки и пресен лук. Поднесете с къри сос.

Свързани рецепти

Виж всички