Тази рецепта е страхотна за бърза вечеря в топлите летни вечери. поставете пилешките гърди във фризера за 1 час преди да започнете да готвите, за да ги нарежете по-лесно на ленти. 

Продукти

  • За маринатата:
  • 3 с.л. сос Хойсин
  • 1 с.л. настърган корен джинджифил
  • 1 ч.л. течен мед
  • ½ лимон, сок
  • 3 бр. пилешки гърди (без кост и кожа)
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г сурово кашу
  • ½ връзка пресен лук
  • сол и черен пипер
  • За сервиране:
  • сварен ориз или зелена салата

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата смесете в купа настъргания джинджифил, соса Хойсин, лимоновия сок и меда. Разбъркайте добре.
  • 2. Нарежете пилешкото месо на ленти и ги поставете в купата с маринатата. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за минимум ½ час.
  • 3. Загрейте 2 с.л. олио или зехтин в тиган и изпържете лентите пилешко за 2-3 минути, на няколко порции. Прехвърлете пилето в голяма чиния за сервиране.
  • 4. Избършете тигана с кухненска хартия и сипете няколко капки олио в него. Сипете ядките кашу и нарязания на кръгчета пресен лук. Запържете за минута.
  • 5. Поръсете пърженото пиле с ядки и пресен лук. Сервирайте със сварен ориз или зелена салата.

Свързани рецепти

Виж всички