Пиле с хойсин и кашу
Рецепта от: Мери Бери
Тази рецепта е страхотна за бърза вечеря в топлите летни вечери. поставете пилешките гърди във фризера за 1 час преди да започнете да готвите, за да ги нарежете по-лесно на ленти.
Продукти
- За маринатата:
- 3 с.л. сос Хойсин
- 1 с.л. настърган корен джинджифил
- 1 ч.л. течен мед
- ½ лимон, сок
- 3 бр. пилешки гърди (без кост и кожа)
- 2 с.л. зехтин
- 100 г сурово кашу
- ½ връзка пресен лук
- сол и черен пипер
- За сервиране:
- сварен ориз или зелена салата
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата смесете в купа настъргания джинджифил, соса Хойсин, лимоновия сок и меда. Разбъркайте добре.
- 2. Нарежете пилешкото месо на ленти и ги поставете в купата с маринатата. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за минимум ½ час.
- 3. Загрейте 2 с.л. олио или зехтин в тиган и изпържете лентите пилешко за 2-3 минути, на няколко порции. Прехвърлете пилето в голяма чиния за сервиране.
- 4. Избършете тигана с кухненска хартия и сипете няколко капки олио в него. Сипете ядките кашу и нарязания на кръгчета пресен лук. Запържете за минута.
- 5. Поръсете пърженото пиле с ядки и пресен лук. Сервирайте със сварен ориз или зелена салата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Примож Долничар
Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски