• Пилешки шишчета със салата по тайландскиРецепти
    Пилешки шишчета със салата по тайландски

    В тази рецепта за пилешки шишчета пилешкото месо първо се маринова със съставки от азиатската кухня. След това месото се нанизва на шишчета и се пече върху барбекю. Пилешките шишчета се поднасят със с...

  • Шоле зардРецепти
    Шоле зард

    1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...

  • Кабули пилафРецепти
    Кабули пилаф

    1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие. 2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза. 3. Морковите обелете и...

  • Афганистанска салатаРецепти
    Афганистанска салата

    1. Репичките, краставиците, доматите и лукът се почистват и се нарязват на малки кубчета. Смесват се в купа. Прибавя се и накълцаният магданоз. 2. Единият лимон се изстисква, а другият се реже на пар...

  • Чили сосРецепти
    Чили сос

    1. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги поставете цели в хаванче. Добавете обелените скилидки чесън и солта. Счукайте много добре, до получаването на паста. Отстранете отделилите се люспи от лютит...

  • Пиле "Кунг Пао"Рецепти
    Пиле "Кунг Пао"

    1. Запечете зърната сечуански пипер в сух тиган за 1-2 минути, докато започне да отделя аромата си. Пресипете го в хаванче и го счукайте. 2. Нарежете месото от пилешки бутчета на парчета и го поставе...

  • Маринована риба в нумусРецепти
    Маринована риба в нумус

    1. За маринатата обелете и нарежете с помощта на ренде Мандолина на тънки кръгчета белия лук, лютите чушки, джинджифила и 3 скилидки чесън. 2. В купа смесете оцета и сока от лайм. Добавете нарязаните...

  • Салата с нудъли и печена сьомгаРецепти
    Салата с нудъли и печена сьомга

    1. Почистете рибата от кости. Намажете парчетата с олио от двете страни и поръсете със сол. 2. Загрейте добре тиган и поставете рибата с кожата надолу. Пържете 4 минути от тази страна,с лед това обър...