• Джинджифилов сладкиш с шоколадова глазураРецепти
    Джинджифилов сладкиш с шоколадова глазура

    Това е рецепта за богат джинджифилов сладкиш. Първо се приготвя сладко от джинджифил, което се добавя в кексовата смес, а след като се изпече сладкишът, тойсе залива с мраморна глазура от бял и натура...

  • Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниокаРецепти
    Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока

    Това е рецепта за малки хапки от агнешки кюфтенца, поднесени върху запечени в грил-тиган кръгчета маниока и поръсени с домашна майонеза. Корените маниока са добра алтернатива на така познатите ни карт...

  • Асам лаксаРецепти
    Асам лакса

    Асам лакса е малайзийска рибена супа с прясна и сушена риба, стъклена юфка от боб мунг и много пресни зеленчуци. В ролята на основата на супата е пикантната паста от лук, чесън, галангал и люти чушки.

  • Стир-фрай със скариди и лимонена треваРецепти
    Стир-фрай със скариди и лимонена трева

    В тази вдъхновена от азиатската кухня рецепта скаридите се запържват за кратко заедно с предварително приготвената паста с лимонена трева. Сервират се веднага с топъл сварен на пара жасминов ориз.

  • Рулца със свинско чар сиуРецепти
    Рулца със свинско чар сиу

    Пълнежът на тези рулца  от бутер тесто е приготвен в стила на класическото китайско ястие "Свинско чар сиу", но се приготвя много по-бързо и лесно. Ще трябва да си набавите няколко продукта, характерн...

  • Джърк маринатаРецепти
    Джърк марината

    Джърк маринатата е една от най-известните рецепти от карибската кухня. Тя е пикантна и съдържа всичко, необходимо да овкуси месо или зеленчуци.

  • Пилешки бутчета и карфиол с джърк маринатаРецепти
    Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината

    Ако разполагате с предварително приготвена джърк марината, приготвянето на месо и зеленчуци с нея става лесно и вкусно. Само намажете добре пилешките бутчета и филиите карфиол с марината и печете върх...

  • Стир-фрай с бамбук и шункаРецепти
    Стир-фрай с бамбук и шунка

    Стир-фрай е бърз начин за приготвяне на храна. В китайската кухня това е основен начин на готвене. Тази рецепта за стир-фрай съчетава китайска сушена шунка и корени бамбук.