1. Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.

2. Разбъркайте  меда с оцета и 100 мл вода.

3. Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.

4. Сервирайте с натрошеното сирене.

Продукти

  • 3 връзки пресни моркови
  • 20 мл зехтин
  • 50 мл светъл балсамов оцет
  • 1 1/2 с.л. мед
  • 200 г козе сирене
  • 1 ч.л. пипер меланж
  • 1 стрък розмарин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички