Глазирани моркови с козе сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Една лесна рецепта за гарнитура от запържени моркови, глазирани със смес от мед и оцет. Поръсете с натрошено козе сирене за разкош.
Продукти
- 3 връзки пресни моркови
- 20 мл зехтин
- 50 мл светъл балсамов оцет
- 1 1/2 с.л. мед
- 200 г козе сирене
- 1 ч.л. пипер меланж
- 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.
- 2. Разбъркайте меда с оцета и 100 мл вода.
- 3. Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.
- 4. Сервирайте с натрошеното сирене.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печени сладки картофи с нахут и авокадо
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Силвия Колока
Неаполитански картофен пай
Рецепти Максут Ашкар
Как се прави домашна тархана
Рецепти Стоян и Лора
Постни лозови сарми
Рецепти Марк Мориарти
Минестроне
Рецепти Шейн Делия
Фатé
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон