Начин на приготвяне:

1. Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.

2. Разбъркайте  меда с оцета и 100 мл вода.

3. Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.

4. Сервирайте с натрошеното сирене.

Продукти

3 връзки пресни моркови

20 мл зехтин

50 мл светъл балсамов оцет

1 1/2 с.л. мед

200 г козе сирене

1 ч.л. пипер меланж

1 стрък розмарин

Свързани рецепти