1. Разделете хляба на два пласта и го накъсайте на едри парчета. Подредете ги на един слой в тавичка. Поръсете със сол и зехтин и разбъркайте добре. Запечете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.

2. В купа смесете киселото мляко, пастата тум (или 1 ч.л. смачкан на пюре чесън) и тахана. Овкусете със сол и разбъркайте.

3. В тенджерка сипете нахута от консерва, заедно със соса и оставете да заври. Дръпнете от огъня и овкусете с лимонов сок и сол.

4. В тиган разтопете пречистено масло гхи и запържете в него нарязаните бадеми, до златисто.

5. В дълбоки чинии разпределете запечения хляб. Поръсете с малко сос от нахута. След това сложете няколко лъжици кисело мляко. Върху него сипете нахут заедно със сос. Накрая сипете бадеми с масло. Поръсете със ситно нарязан див лук и поднесете за закуска.

Продукти

  • 1 ливански хляб
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 400 г органичен нахут от консерва
  • морска сол
  • 1/2 лимон, сок
  • 1 1/2 ч.ч. пълномаслено кисело мляко
  • 1 1/2 с.л. сусамов тахан
  • 1 ч.л. тум
  • 1 с.л. гхи
  • 65 г нарязани бадеми
  • 1/2 връзка див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички