• Хляб роти с карибско къри от тиква и нахутРецепти
    Хляб роти с карибско къри от тиква и нахут

    Тези хлебчета роти носят истински полъх от Карибите. Хлебчетата се приготвят за нула време и се изпичат на тиган, а след това се пълнят с пикантна и ароматна смес от нахут и задушена в кокосово мляко...

  • Кралски кускусРецепти
    Кралски кускус

     По произход ястието е северноафриканско, но придобива голяма популярност във Франция. Приготвя се с три ви да месо - агнешко, пилешко и наденица. Месото се готви бавно заедно със зеленчуци и нахут. Я...

  • Пушен хумус и плосък хлябРецепти
    Пушен хумус и плосък хляб

    Хумусът е с пушен вкус от печения върху скара чесън, а тестото за плоския хляб е с кисело мляко и бакпулвер. Върху намазания с пушен хумус хляб се накъсват и печени зеленчуци. Вкусно лятно хапване!

  • Пикантна зелева салатаРецепти
    Пикантна зелева салата

    Това е рецепта за обогатена зелева салата с пикантен майонезен сос, който не съдържа животински продукти. Освен бяло и червено зеле, салатата съдържа карфиол, моркови, целина, нахут и лешници.

  • Средиземноморско платоРецепти
    Средиземноморско плато

    Това средиземноморско плато представлява няколко разядки - хумус, печени зеленчуци, печени пикантни бадеми, салата и гризини. Всяко едно от нещата, естествено, може да се приготви отделно.

  • Салата с печена на скара краставица, халуми и нахутРецепти
    Салата с печена на скара краставица, халуми и нахут

    Това е салата, в която всички съставки се пекат на скара и имат пушен вкус. Резултатът е вкусно съчетание от хрупкава краставица, печен нахут и солено печено сирене Халуми. Истинско пиршество за вегет...

  • Нахут с куркума, домати и сос зугРецепти
    Нахут с куркума, домати и сос зуг

    Рецепта за богато вегетарианско ястие от близкоизточната кухня. Свареният предварително нахут се задушава с лук, чесън, спанак и домати. Сервира се с ароматен сос от кориандър и люти чушки и кисело мл...

  • Пушен хумус с гъби и бадемиРецепти
    Пушен хумус с гъби и бадеми

    Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!