Минестроне
Рецепта от: Марк Мориарти
Минестроне е богата италианска супа, която се приготвя с домати, бульон и паста или ориз. Традиционно супата се приготвя с каквито ни се намират зеленчуци, затова всеки готвач е свободен да използва сезонни зеленчуци, сред които е задължително да има и зеленолистни.
Продукти
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 тиквичка
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 пълна ч.л. доматено пюре
- 1200 мл пилешки бульон
- 1 консерва (400 г) нарязани домати
- 1 консерва (400 г) маслен боб
- 1 консерва (400 г) боб „Черно око“
- 100 г замразен грах
- шепа кейл
- шепа спагети
- шепа мащерка
- сос Табаско
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука на ситно, а морковът и тиквичката – на кубчета. Запържете зеленчуците в тенджера с 2-3 с.л. олио за 2-3 минути. След това добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и запържете за 1 минута. Добавете лютия червен пипер и крайчето на парче пармезан. Разбъркайте за 1-2 минути, за да освободи сиренето вкуса си. Овкусете със сол и черен пипер, добавете и щипка захар.
- 2. Добавете пилешки или зеленчуков бульон и нарязаните домати и оставете сместа да ври 10 минути. След това добавете предварително прецедения боб „Черно око“ и масления боб заедно с течността от консервата. Начупете спагетите на три и ги пуснете в тенджерата. Разбъркайте гответе още 10 минути.
- 3. Накрая добавете листата кейл и замразения грах. Разбъркайте и оставете да поврат 2 минути.
- 4. Завършете овкусяването на супата със сок от лайв, сол, черен пипер, листенца мащерка и тънка струйка зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печени сладки картофи с нахут и авокадо
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Стоян и Лора
Глазирани моркови с козе сирене
Рецепти Силвия Колока
Неаполитански картофен пай
Рецепти Максут Ашкар
Как се прави домашна тархана
Рецепти Стоян и Лора
Постни лозови сарми
Рецепти Шейн Делия
Фатé
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб