Минестроне

Минестроне е богата италианска супа, която се приготвя с домати, бульон и паста или ориз. Традиционно супата се приготвя с каквито ни се намират зеленчуци, затова всеки готвач е свободен да използва сезонни зеленчуци, сред които е задължително да има и зеленолистни.

Продукти

  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 тиквичка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 пълна ч.л. доматено пюре
  • 1200 мл пилешки бульон
  • 1 консерва (400 г) нарязани домати
  • 1 консерва (400 г) маслен боб
  • 1 консерва (400 г) боб „Черно око“
  • 100 г замразен грах
  • шепа кейл
  • шепа спагети
  • шепа мащерка
  • сос Табаско

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете лука на ситно, а морковът и тиквичката – на кубчета. Запържете зеленчуците в тенджера с 2-3 с.л. олио за 2-3 минути. След това добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и запържете за 1 минута. Добавете лютия червен пипер и крайчето на парче пармезан. Разбъркайте за 1-2 минути, за да освободи сиренето вкуса си. Овкусете със сол и черен пипер, добавете и щипка захар.
  • 2. Добавете пилешки или зеленчуков бульон и нарязаните домати и оставете сместа да ври 10 минути. След това добавете предварително прецедения боб „Черно око“ и масления боб заедно с течността от консервата. Начупете спагетите на три и ги пуснете в тенджерата. Разбъркайте гответе още 10 минути.
  • 3. Накрая добавете листата кейл и замразения грах. Разбъркайте и оставете да поврат 2 минути.
  • 4. Завършете овкусяването на супата със сок от лайв, сол, черен пипер, листенца мащерка и тънка струйка зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички