Заек качаторе с печени картофи
Рецепта от: Стоян и Лора
- Почистете заека и го нарежете на парчета. Залейте го с виното, покрийте с фолио и оставете да се маринова за една нощ.
- Извадете и подсушете месото, а виното запазете. Овкусете заешкото със сол и пипер и оваляйте в брашно.
- Нарежете лука и чесъна на едро и ги запържете в сгорещения зехтин. Извадете ги и в същия съд запържете месото до златисто.
- Разбъркайте доматения концентрат с виното и сипете в съда при заешкото. Прибавете и 200 мл вода, заедно с клонката розмарин и листенца мащерка. Върнете лука с чесъна, овкусете със сол и пипер, похлупете и оставете да къкри 30 минути. Ако е нужно, долейте още вода. След това прибавете маслините и гответе още 30 минути.
- Обелете картофите и ги нарежете на шайби с дебелина 1-2 см. Сварете ги в подсолена вода до полуготовност и ги охладете в леденостудена вода.
- Подредете ги в тава, намазана със зехтин. Намажете ги със зехтин. Овкусете ги със сол, черен пипер и наситнен розмарин. Изпечете ги до златисто на 180 градуса.
- Поднесете заешкото с картофите.
Продукти
- 1 заек
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 400 мл червено вино („Кианти“)
- 4–5 с.л. зехтин
- 100 г маслини каламата
- 3 стръка мащерка
- 1 стрък розмарин
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за овалване
- За картофите:
- 800 г картофи
- 1 стрък розмарин
- 50 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне