1. Пригответе захарен сироп от водата, захарта, канелата и лимоновия сок.

2. Разпределете равномерно кадаифа по дъното на дълбока тава. Разтопете маслото и го излейте върху кадаифа. Печете в загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви – около 20 минути.

3. Извадете от фурната и веднага залейте с горещия сироп, като сипвате от него малко по малко. Оставете на стайна температура.

4. За ваниловия крем разбъркайте жълтъците със 100 мл студено прясно мляко. Прибавете брашното, нишестето и ваниловата захар и хубаво разбъркайте.

5. Кипнете останалото прясно мляко заедно със захарта. С част от него темперирайте жълтъците, върнете в съда и бъркайте докато се получи гъст крем.

6. Махнете от котлона и добавете маслото, когато се разтопи изсипете крема върху кадаифа и заравнете. Оставете леко да се охлади и покрийте с фолио. Приберете в хладилник за няколко часа.

7. Разбийте сметаната със захарта. Сложете я върху добре охладения сладкиш и заравнете.

8. Преди сервиране поръсете с накълцаните ядки.

Продукти

  • 250 г суров кадаиф
  • 125 г краве масло
  • За сиропа:
  • 500 г захар
  • 500 г вода
  • 1 пръчка канела
  • 2 с.л. лимонов сок
  • За ваниловия крем:
  • 1 л прясно мляко
  • 4 жълтъка
  • 180 г захар
  • 40 г брашно
  • 40 г царевично нишесте
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 60 г краве масло
  • За гарниране:
  • 450 мл течна животинска сметана (35%)
  • 50 г пудра захар
  • 100 г шамфъстъци

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички