Брауни с вишни и целувчена шапка
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте яйцата и захарта много добре, налейте към тях маслото и шоколада и разбъркайте.
2. Покрийте дъното и стените на квадратна форма за торта с хартия за печене. Изсипете шоколадовата смес.
3. Поръсете с накълцани бадеми и отцедени вишни. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
4. През това време направете целувчената смес. Разбийте белтъците със солта и захарта на сняг. След това внимателно добавете пресетите нишесте и какао и разбъркайте.
5. Сложете целувчената смес върху браунито, след това повторно сложете във фурната. Печете за още 15 минути.
Съвет:
Може да поднесете сладкиша както топъл с топка сладолед, така и охладен.
Продукти
- За основата:
- 200 г краве масло
- 200 г тъмен шоколадов кувертюр
- 180 г кафява захар мусковадо
- 4 яйца
- 50 г печени солени бадеми
- 100 г замразени вишни
- За целувчената шапка:
- 4 белтъка (на стайна температура)
- 180 г захар
- 2 с.л. царевично нишесте
- 30 г какао на прах
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска