1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте яйцата и захарта много добре, налейте към тях маслото и шоколада и разбъркайте.

2. Покрийте дъното и стените на квадратна форма за торта с хартия за печене. Изсипете шоколадовата смес.

3. Поръсете с накълцани бадеми и отцедени вишни. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

4. През това време направете целувчената смес. Разбийте белтъците със солта и захарта на сняг. След това внимателно добавете пресетите нишесте и какао и разбъркайте.

5. Сложете целувчената смес върху браунито, след това повторно сложете във фурната. Печете за още 15 минути.

 

Съвет:

Може да поднесете сладкиша както топъл с топка сладолед, така и охладен.

 

Продукти

  • За основата:
  • 200 г краве масло
  • 200 г тъмен шоколадов кувертюр
  • 180 г кафява захар мусковадо
  • 4 яйца
  • 50 г печени солени бадеми
  • 100 г замразени вишни
  • За целувчената шапка:
  • 4 белтъка (на стайна температура)
  • 180 г захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 30 г какао на прах
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички