1. Загрейте 500 мл от млякото заедно с канелата, захарта и ваниловата захар. Останалото мляко разбъркайте с жълтъците и нишестето.

2. Горещото мляко налейте при жълтъчената смес на тънка струйка и разбъркайте. Прехвърлете всичко в касерола и гответе на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти.

3. Дръпнете от котлона и изсипете при шоколада, отстранете канелата и разбъркайте добре.

4. Прехвърлете крема в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не хваща кора, и оставете да се охлади.

5. Разбийте сметаната добре. Махнете фолиото от шоколадовия крем и го разбъркайте. Добавете нарязаните амарени, разбъркайте. Прибавете и разбитата сметана и отново разбъркайте внимателно с шпатула.

6. Изсипете крема в чаши и оставете да се охлади. Гарнирайте с разбита сметана и амарени.

Продукти

  • 600 мл прясно мляко
  • 6 с.л. захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 1 пръчка канела
  • 3 жълтъка
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 200 г шоколадов кувертюр
  • 200 г течна животинска сметана + за украса
  • 100 г амарени + за украса

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички