Крем с шоколад и амарени
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте 500 мл от млякото заедно с канелата, захарта и ваниловата захар. Останалото мляко разбъркайте с жълтъците и нишестето.
2. Горещото мляко налейте при жълтъчената смес на тънка струйка и разбъркайте. Прехвърлете всичко в касерола и гответе на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти.
3. Дръпнете от котлона и изсипете при шоколада, отстранете канелата и разбъркайте добре.
4. Прехвърлете крема в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не хваща кора, и оставете да се охлади.
5. Разбийте сметаната добре. Махнете фолиото от шоколадовия крем и го разбъркайте. Добавете нарязаните амарени, разбъркайте. Прибавете и разбитата сметана и отново разбъркайте внимателно с шпатула.
6. Изсипете крема в чаши и оставете да се охлади. Гарнирайте с разбита сметана и амарени.
Продукти
- 600 мл прясно мляко
- 6 с.л. захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 1 пръчка канела
- 3 жълтъка
- 2 с.л. царевично нишесте
- 200 г шоколадов кувертюр
- 200 г течна животинска сметана + за украса
- 100 г амарени + за украса
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене