Пудинг с грис
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за десерт с пшеничен грис. Грисът се вари в прясно мляко, след това се смесва с предварително разбити жълтъци и белтъци и се пече на водна баня.
Продукти
- 750 мл прясно мляко
- 150 г пшеничен грис
- 125 г краве масло (на стайна температура)
- 200 г пудра захар
- 6 яйца
- кората от 1 лимон
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. В тенджера налейте млякото, добавете гриса, ваниловата захар и настърганата кора от лимон. Варете на умерен огън, докато грисът набъбне и поеме млякото. Трябва да се получи гъст крем. Дръпнете от огъня и охладете.
- 2. Разделете 4 яйца на жълтъци и белтъци. В отделна купа разбийте с миксер маслото с пудрата захар. Добавете 2-те цели яйца и 4-те жълтъка и разбийте отново, докато се получи гъст крем.
- 3. Смесете крема с охладения грис и разбъркайте отново.
- 4. В друг съд разбийте белтъците на сняг с щипка сол и внимателно разбъркайте с гриса.
- 5. Прехвърлете сместа в намазана с масло керамична форма за печене, която е поставена в по-голяма тава. Покрийте керамичната форма с алуминиево фолио.
- 6. Сложете във фурната, загрята на 170 градуса. Налейте топла вода в голямата тава и изпечете пудинга на водна баня за 50 минути.
- 7. Извадете и оставете да се охлади във водата, за да не се напука десерта. Нарежете и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз