Това е рецепта за десерт с пшеничен грис. Грисът се вари в прясно мляко, след това се смесва с предварително разбити жълтъци и белтъци и се пече на водна баня.

Продукти

  • 750 мл прясно мляко
  • 150 г пшеничен грис
  • 125 г краве масло (на стайна температура)
  • 200 г пудра захар
  • 6 яйца
  • кората от 1 лимон
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. В тенджера налейте млякото, добавете гриса, ваниловата захар и настърганата кора от лимон. Варете на умерен огън, докато грисът набъбне и поеме млякото. Трябва да се получи гъст крем. Дръпнете от огъня и охладете.
  • 2. Разделете 4 яйца на жълтъци и белтъци. В отделна купа разбийте с миксер маслото с пудрата захар. Добавете 2-те цели яйца и 4-те жълтъка и разбийте отново, докато се получи гъст крем.
  • 3. Смесете крема с охладения грис и разбъркайте отново.
  • 4. В друг съд разбийте белтъците на сняг с щипка сол и внимателно разбъркайте с гриса.
  • 5. Прехвърлете сместа в намазана с масло керамична форма за печене, която е поставена в по-голяма тава. Покрийте керамичната форма с алуминиево фолио.
  • 6. Сложете във фурната, загрята на 170 градуса. Налейте топла вода в голямата тава и изпечете пудинга на водна баня за 50 минути.
  • 7. Извадете и оставете да се охлади във водата, за да не се напука десерта. Нарежете и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички