Менемен
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете на ситно двата вида чушки и лука.
2. Нарежете суджука на тънко и го запържете на слаб огън, докато си пусне мазнината и се зачерви леко. Извадете го.
3. В същия съд сипете зеленчуците, налейте зехтина и ги запържете на слаб огън. Добавете нарязаните на ситно стебла от магданоз. Изсипете и настърганите домати. Поръсете със захар и оставете да къкри на слаб огън.
4. Разбийте яйцата с щипка сол и черен пипер на вкус.
5. Добавете яйцата към доматите. Настържете на едро ренде кашкавала и поръсете.
6. Похлупете ястието и го оставете за 4-5 минути.
7. Сервирайте с нарязан на ситно магданоз и със суджука.
Продукти
- 1 зелена чушка
- 2 люти чушки
- 1 малка глава лук
- 1 връзка магданоз
- 4 домата
- 4 яйца
- 1/2 с.л. захар
- 2 с.л. зехтин
- 100 г телешки суджук
- 100 г овчи кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол