Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Ако ползвате цяло пиле, отделете филетата, а останало месо заделете за други ястия. Накълцайте чесъна и листенцата мащерка. Нарежете месото на едри кубчета, а броколите накъсайте на розички.
  2. Запържете месото в загрят зехтин, щом стане златисто от всички страни, добавете листенца мащерка, чесъна и сол на вкус. Прибавете и броколите, 100 мл вода и похлупете. Гответе 3-4 минути и махнете капака.
  3. Прибавете сметаната и настърганото пекорино и разбъркайте. Махнете от котлона и прехвърлете в керамична тава.
  4. Намажете точените кори с разтопено масло, поставете ги една върху друга и ги нарежете на ленти с дебелина 1-2 пръста, поставете ги върху сместа с пиле, като ги завивате от центъра към края. По желание поръсете с още пекорино и листенца мащерка.
  5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

500 г пилешко филе

5 точени кори

100 г заквасена сметана

50 г сирене „Пекорино“

2 скилидки чесън

4 стръка мащерка

1 глава броколи

40 мл зехтин

80 г краве масло

сол на вкус

Свързани рецепти