1. Ако ползвате цяло пиле, отделете филетата, а останало месо заделете за други ястия. Накълцайте чесъна и листенцата мащерка. Нарежете месото на едри кубчета, а броколите накъсайте на розички.
  2. Запържете месото в загрят зехтин, щом стане златисто от всички страни, добавете листенца мащерка, чесъна и сол на вкус. Прибавете и броколите, 100 мл вода и похлупете. Гответе 3-4 минути и махнете капака.
  3. Прибавете сметаната и настърганото пекорино и разбъркайте. Махнете от котлона и прехвърлете в керамична тава.
  4. Намажете точените кори с разтопено масло, поставете ги една върху друга и ги нарежете на ленти с дебелина 1-2 пръста, поставете ги върху сместа с пиле, като ги завивате от центъра към края. По желание поръсете с още пекорино и листенца мащерка.
  5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 500 г пилешко филе
  • 5 точени кори
  • 100 г заквасена сметана
  • 50 г сирене „Пекорино“
  • 2 скилидки чесън
  • 4 стръка мащерка
  • 1 глава броколи
  • 40 мл зехтин
  • 80 г краве масло
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички