Пикантна зелева салата
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за обогатена зелева салата с пикантен майонезен сос, който не съдържа животински продукти. Освен бяло и червено зеле, салатата съдържа карфиол, моркови, целина, нахут и лешници.
Продукти
- 1/2 глава карфиол
- 1/2 глава бяло зеле
- 1/2 глава червено зеле
- 3 моркова
- 2 стръка целина
- 200 г сварен нахут
- 100 г печени белени лешници
- 50 г зърна нар
- 50 мл винен оцет
- сол на вкус
- За майонезата:
- 200 мл вода от консерва нахут
- 200 мл олио
- 1 ч.л. ретро горчица
- 1 с.л. винен оцет
- 1 ч.л. захар
- 2 пукани шипки от буркан
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Настържете обелените моркови и наситнете целината. Нарежете на ситно с мандолина бялото зеле, червеното зеле и карфиола.
- 2. Смесете зеленчуците в купа и поръсете със сол и оцет.
- 3. За майонезата смесете водата от консервата нахут, сол, олиото, захарта, горчицата и оцета.
- 4. Смелете с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразен сос. Накрая добавете накълцаните чушки и разбъркайте.
- 5. Овкусете зеленчуците с майонезата и разбъркайте.
- 6. Поднесете салатата с нахута, зърната нар и натрошените лешници.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Салата с домати, моцарела и хлебни трохи
Рецепти Ейнсли Хариът
Салата от гриловани портокали с пикантни бадеми
Рецепти Стоян и Лора
Пролетна салата
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Колсло от брюкселско зеле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Стоян и Лора
Салата с грах и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Салата от печени моркови и авокадо
Рецепти Люк Нгуен
Топла салата от млад джакфрут