Това е рецепта за обогатена зелева салата с пикантен майонезен сос, който не съдържа животински продукти. Освен бяло и червено зеле, салатата съдържа карфиол, моркови, целина, нахут и лешници.

Продукти

  • 1/2 глава карфиол
  • 1/2 глава бяло зеле
  • 1/2 глава червено зеле
  • 3 моркова
  • 2 стръка целина
  • 200 г сварен нахут
  • 100 г печени белени лешници
  • 50 г зърна нар
  • 50 мл винен оцет
  • сол на вкус
  • За майонезата:
  • 200 мл вода от консерва нахут
  • 200 мл олио
  • 1 ч.л. ретро горчица
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 ч.л. захар
  • 2 пукани шипки от буркан
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Настържете обелените моркови и наситнете целината. Нарежете на ситно с мандолина бялото зеле, червеното зеле и карфиола.
  • 2. Смесете зеленчуците в купа и поръсете със сол и оцет.
  • 3. За майонезата смесете водата от консервата нахут, сол, олиото, захарта, горчицата и оцета.
  • 4. Смелете с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразен сос. Накрая добавете накълцаните чушки и разбъркайте.
  • 5. Овкусете зеленчуците с майонезата и разбъркайте.
  • 6. Поднесете салатата с нахута, зърната нар и натрошените лешници.

Свързани рецепти

Виж всички