Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатарки
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло.
2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна – на ситно. Запържете ги в останалото масло до златисто, като посолите. Добавете към тях юфката и разбъркайте.
3. Почистете месото от главата и ципите. Направете прорез през средата по цялата му дължина и го разтворете.
4. Залейте чушките с вряла вода, след това ги отцедете и пасирайте с чесъна, листенцата мащерка, 2 с.л. зехтин и сол на вкус. Нарежете сланината на тънки ленти, ако има кожа я махнете.
5. Намажете месото с пастата от чушки, сложете лентичките сланина, оформете руло и завържете стегнато с канап. Запържете на силен огън с 1 с.л. зехтин, докато стане златисто от всички страни.
6. Махнете от огъня и намажете с терияки сос. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
7. Извадете, оставете да почине 5 минути, махнете канапа и разрежете.
8. Сервирайте с готовата юфка и по желание с наситнен пресен магданоз.
Продукти
- За юфката с манатарки:
- 200 г домашна юфка с яйца
- 200 г замразени манатарки
- 2 скилидки чесън
- 100 г краве масло
- сол на вкус
- За свинското руло:
- 1 свинско бонфиле
- 100 г сланина
- 6 сушени червени чушки
- 2 стръка мащерка
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. терияки сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне