1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло.

2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна – на ситно. Запържете ги в останалото масло до златисто, като посолите. Добавете към тях юфката и разбъркайте.

3. Почистете месото от главата и ципите. Направете прорез през средата по цялата му дължина и го разтворете.

4. Залейте чушките с вряла вода, след това ги отцедете и пасирайте с чесъна, листенцата мащерка, 2 с.л. зехтин и сол на вкус. Нарежете сланината на тънки ленти, ако има кожа я махнете.

5. Намажете месото с пастата от чушки, сложете лентичките сланина, оформете руло и завържете стегнато с канап. Запържете на силен огън с 1 с.л. зехтин, докато стане златисто от всички страни.

6. Махнете от огъня и намажете с терияки сос. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.

7. Извадете, оставете да почине 5 минути, махнете канапа и разрежете.

8. Сервирайте с готовата юфка и по желание с наситнен пресен магданоз.

Продукти

  • За юфката с манатарки:
  • 200 г домашна юфка с яйца
  • 200 г замразени манатарки
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г краве масло
  • сол на вкус
  • За свинското руло:
  • 1 свинско бонфиле
  • 100 г сланина
  • 6 сушени червени чушки
  • 2 стръка мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. терияки сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички