Сиропирана баница с локум
Рецепта от: Стоян и Лора
- Смесете брашното със захарта и бакпулвера. Прибавете половината от предварително разтопеното масло и яйцата. Разбъркайте много добре.
- Намажете една кора намажете със сместа, в единия край разпределете парчета локум, оформени на фитил с ръце. Навийте на руло и разрежете на три. Притиснете хубаво краищата. Така оформете всички рула.
- Подредете ги в намазана с масло тава. Залейте с останалото масло и печете на 180 градуса до зачервяване - 20-25 минути. Охладете.
- От захарта, водата и леко счуканите шушулки кардамон на умерен огън пригответе захарен сироп. Дръпнете от котлона и овкусете със сок от лимон.
- С горещият сироп залейте охладената баница. Оставете да се сиропира за една нощ.
Съвет:
Ако искате да сложете малко повече смес в баницата, може да направите още половин доза.
Продукти
- 8 бр. фини точени кори
- 250 г локум
- 70 г брашно
- 30 г захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 125 г краве масло
- 2 яйца
- За сиропа:
- 300 г захар
- 400 мл вода
- 1/2 лимон
- 5 шушулки кардамон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто