Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Смесете брашното със захарта и бакпулвера. Прибавете половината от предварително разтопеното масло и яйцата. Разбъркайте много добре.
  2. Намажете една кора намажете със сместа, в единия край разпределете парчета локум, оформени на фитил с ръце. Навийте на руло и разрежете на три. Притиснете хубаво краищата. Така оформете всички рула.
  3. Подредете ги в намазана с масло тава. Залейте с останалото масло и печете на 180 градуса до зачервяване - 20-25 минути. Охладете.
  4. От захарта, водата и леко счуканите шушулки кардамон на умерен огън пригответе захарен сироп. Дръпнете от котлона и овкусете със сок от лимон.
  5. С горещият сироп залейте охладената баница. Оставете да се сиропира за една нощ.

 

Съвет:

Ако искате да сложете малко повече смес в баницата, може да направите още половин доза.

 

Продукти

8 бр. фини точени кори

250 г локум

70 г брашно

30 г захар

2 ч.л. бакпулвер

125 г краве масло

2 яйца

 

За сиропа:

300 г захар

400 мл вода

1/2 лимон

5 шушулки кардамон

Свързани рецепти