Маслени содени питки
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разбъркайте брашното със солта и бакпулвера.
2. Добавете маслото, нарязано на кубчета, и претрийте с ръце.
3. Прибавете нарязания на ситно лук.
4. Изгасете содата в киселото мляко и добавете към останалите продукти. Разбъркайте, за да се получи еднородна смес, но не прекалявайте.
5. Разточете върху набрашнен плот и изрежете с ринг.
6. Изпечете питките в загрята на 180 градуса за 20–30 минути.
Продукти
- 300–400 г брашно
- 200 г кисело мляко
- 100 г краве масло (студено)
- 1 връзка пресен лук
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“