Маслени содени питки
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези малки содени питчици се приготвят само за 30 минути. Насладете им се, докато са още топли!
Продукти
- 300–400 г брашно
- 200 г кисело мляко
- 100 г краве масло (студено)
- 1 връзка пресен лук
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте брашното със солта и бакпулвера.
- 2. Добавете маслото, нарязано на кубчета, и претрийте с ръце.
- 3. Прибавете нарязания на ситно лук.
- 4. Изгасете содата в киселото мляко и добавете към останалите продукти. Разбъркайте, за да се получи еднородна смес, но не прекалявайте.
- 5. Разточете върху набрашнен плот и изрежете с ринг.
- 6. Изпечете питките в загрята на 180 градуса за 20–30 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб