Тези малки содени питчици се приготвят само за 30 минути. Насладете им се, докато са още топли!

Продукти

  • 300–400 г брашно
  • 200 г кисело мляко
  • 100 г краве масло (студено)
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбъркайте брашното със солта и бакпулвера.
  • 2. Добавете маслото, нарязано на кубчета, и претрийте с ръце.
  • 3. Прибавете нарязания на ситно лук.
  • 4. Изгасете содата в киселото мляко и добавете към останалите продукти. Разбъркайте, за да се получи еднородна смес, но не прекалявайте.
  • 5. Разточете върху набрашнен плот и изрежете с ринг.
  • 6. Изпечете питките в загрята на 180 градуса за 20–30 минути.

Свързани рецепти

Виж всички