1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол.

2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто.

3. Прибавете лука, нарязан на полумесеци, и го запържете до златисто.

4. Овкусете с червения и черния пипер и пресипете в купа.

5. За траханата нарежете на ситно чесъна и леко го запържете в съда от месото, като добавите и олиото. Прибавете траханата и разбъркайте.

6. Налейте бульона и овкусете със сол. Оставете да къкри 8–10 минути.

7. Дръпнете от котлона и разбъркайте с наситнените магданоз, мащерка и джоджен.

8. Поднесете месото с траханата, гарнирано с малко цедено кисело мляко за свежест.

Продукти

  • 400 г свински врат без кост
  • 4 глави лук
  • 30 мл олио
  • 1 ч.л. пушен червен пипер (непълна)
  • сол и черен пипер на вкус
  • За траханата:
  • 200 г трахана
  • 500 мл пилешки бульон
  • 2 стръка магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка джоджен
  • 2 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. олио
  • сол на вкус
  • цедено кисело мляко за сервиране

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички