Свински късчета с лук и трахана
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол.
2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто.
3. Прибавете лука, нарязан на полумесеци, и го запържете до златисто.
4. Овкусете с червения и черния пипер и пресипете в купа.
5. За траханата нарежете на ситно чесъна и леко го запържете в съда от месото, като добавите и олиото. Прибавете траханата и разбъркайте.
6. Налейте бульона и овкусете със сол. Оставете да къкри 8–10 минути.
7. Дръпнете от котлона и разбъркайте с наситнените магданоз, мащерка и джоджен.
8. Поднесете месото с траханата, гарнирано с малко цедено кисело мляко за свежест.
Продукти
- 400 г свински врат без кост
- 4 глави лук
- 30 мл олио
- 1 ч.л. пушен червен пипер (непълна)
- сол и черен пипер на вкус
- За траханата:
- 200 г трахана
- 500 мл пилешки бульон
- 2 стръка магданоз
- 2 стръка мащерка
- 2 стръка джоджен
- 2 скилидки чесън
- 1-2 с.л. олио
- сол на вкус
- цедено кисело мляко за сервиране
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото