Доматена салата с мус от сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За муса разтворете желатина в 30 мл студена вода. Настържете сиренето на едро ренде.
2. Загрейте сметаната на котлона заедно с настърганото сирене. Бъркайте докато се разтопи.
3. Добавете желатина и след това дръпнете от котлона и пасирайте. Приберете в хладилника да стегне за 30 минути. След това извадете на стайна температура и разбийте с телена бъркалка, за да влезе въздух.
4. Овкусете със стрит с малко сол на паста чесън, листенца мащерка и бял пипер.
5. Доматите за салатата нарежете на различни по големина и форма парчета, а червения лук – на полумесеци. Смесете ги в купа. Прибавете нарязания на ситно див лук. Подправете с балсамов оцет, зехтин и сол.
6. В чиния сложете от овкусената доматена салата, добавете маслините, сложете от муса и поръсете с натрошени орехи. По желание украсете със стръкове див лук.
Продукти
- 800 г микс от домати (розови, червени, черни)
- 1 глава червен лук
- 100 г маслини Каламата
- 50 мл зехтин
- 30 мл балсамов оцет
- 1/4 връзка див лук
- сол на вкус
- орехи за поръсване
- За муса:
- 1/2 ч.л. желатин
- 200 г краве сирене
- 100 мл течна животинска сметана
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка мащерка
- сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печена тиква и телешко карпачо