Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник, 14 юни от 00:00 | Понеделник, 14 юни от 11:30

Начин на приготвяне:

1. За муса разтворете желатина в 30 мл студена вода. Настържете сиренето на едро ренде.

2. Загрейте сметаната на котлона заедно с настърганото сирене. Бъркайте докато се разтопи.

3. Добавете желатина и след това дръпнете от котлона и пасирайте. Приберете в хладилника да стегне за 30 минути. След това извадете на стайна температура и разбийте с телена бъркалка, за да влезе въздух.

4. Овкусете със стрит с малко сол на паста чесън, листенца мащерка и бял пипер.

5. Доматите за салатата нарежете на различни по големина и форма парчета, а червения лук – на полумесеци. Смесете ги в купа. Прибавете нарязания на ситно див лук. Подправете с балсамов оцет, зехтин и сол.

6. В чиния сложете от овкусената доматена салата, добавете маслините, сложете от муса и поръсете с натрошени орехи. По желание украсете със стръкове див лук.

Продукти

  • 800 г микс от домати (розови, червени, черни)
  • 1 глава червен лук
  • 100 г маслини Каламата
  • 50 мл зехтин
  • 30 мл балсамов оцет
  • 1/4 връзка див лук
  • сол на вкус
  • орехи за поръсване

 

За муса:

  • 1/2 ч.л. желатин
  • 200 г краве сирене
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка мащерка
  • сол и бял пипер на вкус

Свързани рецепти