Печени кюфтета с млечен сос
Рецепта от: Стоян и Лора
Кюфтета от телешка кайма се пекат във фурна върху карамелизиран лук. След това се заливат със сос от кисело мляко и жълтъци и се запичат отново.
Продукти
- 500 г смляна телешка плешка
- 50 мл зехтин
- 1 кг лук
- 50 г краве масло
- 2 филийки стар бял хляб
- 100 мл прясно мляко
- 50 мл червено вино
- 1/2 връзка магданоз
- 1 яйце
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 2 жълтъка
- 400 г кисело мляко
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука на тънки полумесеци.
- 2. Загрейте зехтина в дълбок съд. Добавете лука и овкусете със сол. Гответе на умерен огън, докато лукът омекне и започне да се карамелизира. Добавете маслото.
- 3. Накиснете хляба в млякото. Наситнете магданоза.
- 4. В купа разбъркайте каймата със сол, черен пипер, виното, яйцето, магданоза и отцедения хляб. Оформете кюфтета.
- 5. Прехвърлете лука в тава. Подредете кюфтетата отгоре и печете около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
- 6. Разбъркайте киселото мляко с жълтъците и сол на вкус.
- 7. Залейте кюфтетата и допечете на 200–210 градуса до получаване на златиста коричка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи
Рецепти Ейнсли Хариът
Шишчета с телешко със соев сос и сусам