Лимонови трюфели
Рецепта от: Стоян и Лора
Сурови бонбони със свеж вкус на лимон! Приготвят се от бял шоколад, масло и лимонов сок и се овалват в пудра захар.
Продукти
- 200 г бял шоколад
- 30 г краве масло
- 100 мл течна животинска сметана
- кората от 2 лимона
- 2 с.л. сок от лимон
- 1 лимонова есенция
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
- 1. Натрошете шоколада, сложете го в купа и добавете маслото.
- 2. Загрейте сметаната и залейте шоколада и маслото. Добавете настърганата кора от лимоните, сока от лимон и есенцията.
- 3. Разбърквайте, докато шоколадът и маслото се разтопят. Покрийте сместа с фолио за свежо съхранение и я приберете в хладилник за една нощ.
- 4. След това направете топчета, като гребвате от сместа с малка лъжичка и оформяте бонбоните с ръце. Оваляйте готовите топчета в пудра захар.
- Съвет:
- Ако искате бонбоните да са с по-наситен жълт цвят, добавете жълта хранителна боя към сместа.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз