Салата с картофи и рикота
Рецепта от: Стоян и Лора
- Сгответе картофите цели на пара, докато омекнат, след това ги охладете. Ако са големи, ги нарежете на по-дребни парчета.
- Бланширайте граха за кратко в подсолена вода, след това го охладете шоково и го отцедете.
- Накълцайте лука, копъра и сушените домати. Целината обелете и нарежете на ситно. Сварете яйцата.
- В купа смесете картофите, граха, лука, сушените домати, целината, копъра и отцедената царевица. Прибавете нарязаните яйца.
- Направете дресинг като в буркан сложите накълцаните каперси, оцета, зехтина, горчицата и сол на вкус. Разклатете много добре. Овкусете продуктите с дресинга и разбъркайте салатата.
- Поднесете всяка порция върху канапе от свежи зелени салати и гарнирайте с рикота.
Продукти
- 800 г дребни пресни картофи
- 250 г замразен грах
- 1 глава червен лук
- 1 връзка копър
- 50 г мариновани сушени домати
- 2 големи стръка стеблена целина
- 4 яйца
- 150 г царевица от консерва
- 200 г рикота (извара или крем сирене)
- 150 г микс свежи салати
- сол на вкус
- За дресинга:
- 30 г каперси
- 100 мл зехтин
- 50 мл бял винен оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто