1. Сгответе картофите цели на пара, докато омекнат, след това ги охладете. Ако са големи, ги нарежете на по-дребни парчета.
  2. Бланширайте граха за кратко в подсолена вода, след това го охладете шоково и го отцедете.
  3. Накълцайте лука, копъра и сушените домати. Целината обелете и нарежете на ситно. Сварете яйцата.
  4. В купа смесете картофите, граха, лука, сушените домати, целината, копъра и отцедената царевица. Прибавете нарязаните яйца.
  5. Направете дресинг като в буркан сложите накълцаните каперси, оцета, зехтина, горчицата и сол на вкус. Разклатете много добре. Овкусете продуктите с дресинга и разбъркайте салатата.
  6. Поднесете всяка порция върху канапе от свежи зелени салати и гарнирайте с рикота.

Продукти

  • 800 г дребни пресни картофи
  • 250 г замразен грах
  • 1 глава червен лук
  • 1 връзка копър
  • 50 г мариновани сушени домати
  • 2 големи стръка стеблена целина
  • 4 яйца
  • 150 г царевица от консерва
  • 200 г рикота (извара или крем сирене)
  • 150 г микс свежи салати
  • сол на вкус
  • За дресинга:
  • 30 г каперси
  • 100 мл зехтин
  • 50 мл бял винен оцет
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички