Тестото за тези хлебчета се замесва много бързо и лесно. Оформя се наруло и се нарязва на кръгчета. След като втасат, хлебчетата се пържат в малко мазнина за кратко, колкото да придобият златист цвят.

Продукти

  • 450 г брашно + за разточване
  • 150 г маслини „Каламата“ без костилки
  • 250 мл топла вода
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 30 мл зехтин + за пържене

Начин на приготвяне:

  • 1. Разтворете маята заедно с меда във водата.
  • 2. Смесете брашното със солта. Направете кладенче и налейте водата с маята и меда, сипете и зехтина.
  • 3. Замесете меко и гладко тесто. Оставете го да втаса.
  • 4. Нарежете маслините на ситно.
  • 5. Разточете тестото върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина около 1 см.
  • 6. Поръсете с маслини и навийте стегнато руло. Нарежете на 20 парчета.
  • 7. Всяко парче разточете леко, за да се изтъни. Оставете да втасат.
  • 8. Пържете ги в тиган с малко мазнина на умерен огън до златисто от всяка страна.

Свързани рецепти

Виж всички