Тази спаначена супа е много свежа и бърза за приготвяне. Ще ви трябват само бульон, спанак, магданоз, яйца, пармезан и малко грис.

Продукти

  • 3 яйца
  • 30 г семолина (грис от твърда пшеница)
  • 80 г сирене „Пармезан“ (+ за поръсване)
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г спанак (почистен)
  • 2 л пилешки бульон
  • 1 щипка индийско орехче
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа разбийте яйцата, налейте и 200 мл от пилешкия бульон и разбъркайте добре.
  • 2. Добавете гриса и отново разбъркайте. Настържете пармезана на фино ренде в купата.
  • 3. Прибавете наситнените магданоз и спанак. Овкусете със сол и индийско орехче.
  • 4. Кипнете останалия пилешки бульон и добавете сместа с яйцата, спанака и семолината. Разбъркайте и гответе 2–3 минути. Овкусете с прясно смлян черен пипер.
  • 5. Сервирайте с малко настърган пармезан.

Свързани рецепти

Виж всички