1. Настържете тиквичките на едро ренде и ги посолете. Оставете ги за около 15 минути, за да се отдели водата им. След това хубаво ги изстискайте с ръце през цедка.
  2. В купа разбъркайте стрития на паста с малко сол чесън, наситнения копър, изварата, яйцата, тиквичките и галетата. Овкусете със сол и черен пипер.
  3. Загрейте малко олио в тигана. Слагайте от сместа в олиото с помощта на лъжица. Изпържете кюфтенцата от двете страни до златисто. Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  4. Наситнете лука и чесъна за соса и ги запържете в олиото.
  5. Добавете доматите и малко вода. Овкусете със сол, захар, риган и черен пипер. Гответе 15 минути и след това пасирайте.
  6. Поднесете кюфтетата със соса.

 

Продукти

  • 500 г тиквички
  • 500 г пълномаслена извара
  • 2 яйца
  • 2 с.л. галета
  • 1/2 връзка копър
  • 2–3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене
  • За соса:
  • 400 г домати от консерва
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 1/2 ч.л. риган
  • 20 мл олио
  • 1 щипка захар
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички