Кюфтета от тиквички и извара
Рецепта от: Стоян и Лора
- Настържете тиквичките на едро ренде и ги посолете. Оставете ги за около 15 минути, за да се отдели водата им. След това хубаво ги изстискайте с ръце през цедка.
- В купа разбъркайте стрития на паста с малко сол чесън, наситнения копър, изварата, яйцата, тиквичките и галетата. Овкусете със сол и черен пипер.
- Загрейте малко олио в тигана. Слагайте от сместа в олиото с помощта на лъжица. Изпържете кюфтенцата от двете страни до златисто. Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
- Наситнете лука и чесъна за соса и ги запържете в олиото.
- Добавете доматите и малко вода. Овкусете със сол, захар, риган и черен пипер. Гответе 15 минути и след това пасирайте.
- Поднесете кюфтетата със соса.
Продукти
- 500 г тиквички
- 500 г пълномаслена извара
- 2 яйца
- 2 с.л. галета
- 1/2 връзка копър
- 2–3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
- За соса:
- 400 г домати от консерва
- 2 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- 1/2 ч.л. риган
- 20 мл олио
- 1 щипка захар
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол