Пай с извара
Рецепта от: Стоян и Лора
Пълнежът за този пай е пухкав благодарение на разбитите отделно белтъци на сняг, които внимателно се смесват с изварата, жълтъците и захарта. След това той се поставя между два слоя точени кори и се пече. Хрупкав, леко сладък и лесен за приготвяне пай!
Продукти
- 6 точени кори
- 4 яйца
- 200 г захар
- 500 г извара или сирене „Котидж“
- кората от 1 лимон
- 10 г бурбонска ванилова захар (1 пакетче)
- пудра захар за поръсване
- масло за мазане
- За мазане:
- 60 г краве масло
- 35 г брашно
- 4 с.л. захар
- 2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
- 1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбъркайте с лимоновата кора, сиренето и ваниловата захар.
- 2. Разбийте белтъците с миксер. Добавете захарта и отново разбийте, докато станат на сняг.
- 3. Изсипете 1/3 от белтъците при сместа с жълтъците, разбъркайте и постепенно добавете останалите.
- 4. Разтопете маслото и го разбъркайте със захарта, бакпулвера и брашното.
- 5. Правоъгълна тава намажете с масло. След това намажете три кори със сместа с брашно и ги подредете в тавата една върху друга.
- 6. Изсипете сместа с извара и покрийте с три кори, отново намазани със сместа с брашно.
- 7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
- 8. Охладете, поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Мери Бери
Португалски тартове с кайсии
Рецепти Мери Бери
Бърз пай с ябълки и круши
Рецепти Нина Бабич
Тарт със сливи
Рецепти Къртис Стоун
Индивидуални пайчета Банофи
Рецепти Рудолф ван Веен
Плодов тарт със скир
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледни пайчета
Рецепти Рудолф ван Веен
Нормандски ябълков пай
Рецепти Мери Бери
Галет с круши и боровинки
Рецепти Уорън Мендес
Шоколадов тарт