Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник 18 октомври от 11:30 | Понеделник 18 октомври от 16:30

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята със захарта в около 100 мл топла вода. Поръсете с щипка брашно и оставете да шупне.

2. Разбъркайте брашното със солта. Направете кладенче.

3. Изсипете втасалата мая и добавете киселото мляко, леко разбитото яйце и олиото. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

4. Разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и нарежете квадрати. Изпържете ги на маслена баня.

5. Поръсете готовите тиганици със смес от пудра захар и канела.

6. Разбъркайте маскарпонето с мед. Сервирайте с тиганиците.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 150 г кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1/4 кубче мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 30 мл олио
  • 1 ч.л. канела
  • пудра захар за поръсване
  • олио за пържене на маслена баня

 

За сервиране:

  • 250 г сирене Маскарпоне
  • 4 с.л. мед

Свързани рецепти