Тиганици
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разтворете маята със захарта в около 100 мл топла вода. Поръсете с щипка брашно и оставете да шупне.
2. Разбъркайте брашното със солта. Направете кладенче.
3. Изсипете втасалата мая и добавете киселото мляко, леко разбитото яйце и олиото. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
4. Разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и нарежете квадрати. Изпържете ги на маслена баня.
5. Поръсете готовите тиганици със смес от пудра захар и канела.
6. Разбъркайте маскарпонето с мед. Сервирайте с тиганиците.
Продукти
- 500 г брашно
- 150 г кисело мляко
- 1 яйце
- 1/4 кубче мая
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 30 мл олио
- 1 ч.л. канела
- пудра захар за поръсване
- олио за пържене на маслена баня
- За сервиране:
- 250 г сирене Маскарпоне
- 4 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови