1. Нарежете пресния лук на едро, а картофите и лютата чушка - на шайби. Разбийте яйцата със сол и черен пипер.
  2. В дълбок тиган загрейте маслото, прибавете лука, чушката и картофите и посолете. Запържете ги до златисто. Прибавете граха и разбъркайте, така че и той леко да омекне.
  3. Загрейте фурната на 220 градуса. Към зеленчуците излейте яйцата и разбъркайте, след това сложете чери доматите. Полейте ги със зехтин, посолете и поставете тигана във фурната.
  4. Печете около 10 минути. Поръсете с натрошено сирене, докато фритатата е още топла. Сервирайте с листенца босилек.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Съвет: Ако нямате тиган с термоустойчива дръжка, прехвърлете фритата в тава и така я запечете във фурната.

Продукти

  • 8 яйца
  • 1 връзка пресен лук
  • 200 г сварени пресни дребни картофи
  • 120 г замразен грах
  • 1 зелена люта чушка
  • 80 г краве сирене
  • 200 г чери домати
  • 30 г краве масло
  • 30 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички