Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пресния лук на едро, а картофите и лютата чушка - на шайби. Разбийте яйцата със сол и черен пипер.
  2. В дълбок тиган загрейте маслото, прибавете лука, чушката и картофите и посолете. Запържете ги до златисто. Прибавете граха и разбъркайте, така че и той леко да омекне.
  3. Загрейте фурната на 220 градуса. Към зеленчуците излейте яйцата и разбъркайте, след това сложете чери доматите. Полейте ги със зехтин, посолете и поставете тигана във фурната.
  4. Печете около 10 минути. Поръсете с натрошено сирене, докато фритатата е още топла. Сервирайте с листенца босилек.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Съвет: Ако нямате тиган с термоустойчива дръжка, прехвърлете фритата в тава и така я запечете във фурната.

Продукти

8 яйца

1 връзка пресен лук

200 г сварени пресни дребни картофи

120 г замразен грах

1 зелена люта чушка

80 г краве сирене

200 г чери домати

30 г краве масло

30 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

пресен босилек за сервиране

Свързани рецепти