Фритата със зеленчуци
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете пресния лук на едро, а картофите и лютата чушка - на шайби. Разбийте яйцата със сол и черен пипер.
- В дълбок тиган загрейте маслото, прибавете лука, чушката и картофите и посолете. Запържете ги до златисто. Прибавете граха и разбъркайте, така че и той леко да омекне.
- Загрейте фурната на 220 градуса. Към зеленчуците излейте яйцата и разбъркайте, след това сложете чери доматите. Полейте ги със зехтин, посолете и поставете тигана във фурната.
- Печете около 10 минути. Поръсете с натрошено сирене, докато фритатата е още топла. Сервирайте с листенца босилек.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Съвет: Ако нямате тиган с термоустойчива дръжка, прехвърлете фритата в тава и така я запечете във фурната.
Продукти
- 8 яйца
- 1 връзка пресен лук
- 200 г сварени пресни дребни картофи
- 120 г замразен грах
- 1 зелена люта чушка
- 80 г краве сирене
- 200 г чери домати
- 30 г краве масло
- 30 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото