1. Разтворете маята в 300 мл топла вода, заедно със захарта и щипка брашно.

2. Смесете брашното със солта. Добавете водата с маята и зехтина.

3. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

4. Оформете малки питки и пак ги оставете да втасат.

4. За ароматното масло смесете маслото със стайна температура със стрития на паста чесън и ригана.

5. Сложете върху всяко парче тесто от маслото и печете на 220 градуса за 4–5 минути, след това намалете на 180 градуса и допечете за още 10-12 минути.

6. За тапенадата сложете маслините, разполовената скилидка чесън, каперсите, аншоата, балсамовия оцет, розмарина, зехтина и пюрирайте.

7. Поднесете ароматните хлебчета с тапенадата.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 1 с.л. захар
  • 1 1/2 ч.л. суха мая
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 30 мл зехтин
  • За ароматното масло:
  • 125 г краве масло
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. риган
  • За тапенадата:
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 1 скилидка чесън
  • 20 г каперси
  • 30-40 мл студено пресован зехтин
  • 2 филета аншоа
  • 1 с.л. светъл балсамов оцет
  • 1/2 стрък розмарин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички