Чеснови хлебчета с тапенада от зелени маслини
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разтворете маята в 300 мл топла вода, заедно със захарта и щипка брашно.
2. Смесете брашното със солта. Добавете водата с маята и зехтина.
3. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
4. Оформете малки питки и пак ги оставете да втасат.
4. За ароматното масло смесете маслото със стайна температура със стрития на паста чесън и ригана.
5. Сложете върху всяко парче тесто от маслото и печете на 220 градуса за 4–5 минути, след това намалете на 180 градуса и допечете за още 10-12 минути.
6. За тапенадата сложете маслините, разполовената скилидка чесън, каперсите, аншоата, балсамовия оцет, розмарина, зехтина и пюрирайте.
7. Поднесете ароматните хлебчета с тапенадата.
Продукти
- 500 г брашно
- 1 с.л. захар
- 1 1/2 ч.л. суха мая
- 1 1/2 ч.л. сол
- 30 мл зехтин
- За ароматното масло:
- 125 г краве масло
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. риган
- За тапенадата:
- 100 г зелени маслини (без костилки)
- 1 скилидка чесън
- 20 г каперси
- 30-40 мл студено пресован зехтин
- 2 филета аншоа
- 1 с.л. светъл балсамов оцет
- 1/2 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк