мая
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиХляб на осморки с кафяво масло
Този хляб се приготвя от тесто с мая и много масло. Заради маслото тестото се сгъва по специален начин няколко пъти, за да стане на слоеве.
РецептиЗанаятчийски хляб
Занаятчийският хляб се приготвя със закваска, престояла 1 нощ. След това се омесва тесто, което трябва да втаса три пъти.
РецептиШоколадови хлебчета с карамелизирани круши и шоколадов сос
1. За хлебчетата пресейте брашното в голяма купа. Добавете и какаото, като го пресеете. Добавете и брашно от зърнени култури. Разбъркайте. В чаша смесете захарта, сухата мая и хладка вода. Разбъркайте...
РецептиМини фокачи с прошуто и пушена моцарела
Тези малки пухкави хлебчета се правят с тесто с мая, което изисква време за втасване. Но пък има ли нещо по-неустоимо от това да си направите сандвичи с домашно приготвени хлебчета?
РецептиПица „Салата“
1. За тестото смесете в купа брашното и солта и прибавете затоплената вода, захарта и сухата мая. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса, като го покриете с фолио. 2. Разбъркайте крем сиренето, см...
РецептиКатми
1. Разтворете захарта и маята в 100 мл от млякото. Поръсете с брашно и оставете да шупне. 2. В купа смесете брашното и солта и направете кладенче. 3. Изсипете шупналата мая и останалото мляко, разбъ...
РецептиШведски канелени кифлички
Това е оригинална рецепта за известните шведски канелени кифлички. Те се приготвят от тесто с мая, което се разточва и върху него се разпределя смес от захар, масло и канела. След това се оформят рулц...
РецептиПитка с кафяво масло и шарена сол
Тази рецепта за питка е малко по-специална. Тя е спълнеж от прясна приготвена шарена сол и разтопено кафяво масло. Традиционна българска питка с шарена сол и масло във формата на кравай.