Анасонови бисквити
Рецепта от: Нина Бабич
1. Поставете яйцата, захарта и солта в купата на миксера и бъркайте на висока скорост 3 минути. После намалете скоростта до средна и бъркайте още 3 минути.
2. Пресейте брашното и анасона в купата и внимателно ги сипете при яйцата. Сухите съставки не бива да падат на дъното. Важно е при бъркането сместа да остане пухкава.
3. С голяма шпатула оберете тестото и го прехвърлете в сладкарски пош. В тави за печене оформете дискове с диаметър 3 см на разстояние 2-3 см един от друг. Поръсете ги с кристална захар и ги оставете да изсъхнат за около 45 минути, или докато се покрият с тънък филм.
4. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Печете по една тава 8-10 минути, а щом забележите, че са се надигнали, намалете температурата на 150 градуса, без да отваряте вратата и печете още 8 минути. Извадете от фурната и оставете хубаво да се охладят.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- 150 г брашно
- 4 г смлян анасон
- 2 яйца
- 150 г захар
- 1.5 г морска сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк