Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Събота 19 Октомври, 21:00 | Събота 19 Октомври, 21:30

Начин на приготвяне:

1. Поставете яйцата, захарта и солта в купата на миксера и бъркайте на висока скорост 3 минути. После намалете скоростта до средна и бъркайте още 3 минути. 


2. Пресейте брашното и анасона в купата и внимателно ги сипете при яйцата. Сухите съставки не бива да падат на дъното. Важно е при бъркането сместа да остане пухкава. 

3. С голяма шпатула оберете тестото и го прехвърлете в сладкарски пош. В тави за печене оформете дискове с диаметър 3 см на разстояние 2-3 см един от друг. Поръсете ги с кристална захар и ги оставете да изсъхнат за около 45 минути, или докато се покрият с тънък филм. 

4. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Печете по една тава 8-10 минути, а щом забележите, че са се надигнали, намалете температурата на 150 градуса, без да отваряте вратата и печете още 8 минути. Извадете от фурната и оставете хубаво да се охладят.

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

 

  • 150 г брашно
  • 4 г смлян анасон
  • 2 яйца
  • 150 г захар
  • 1.5 г морска сол

Свързани рецепти