Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бохемски колачета

категория 0/5
1. За тестото затоплете млякото на котлона и добавете към него маята. Разбъркайте. Направете кладенче в брашното, поръсете солта върху брашното. В кладенчето изсипете млякото с маята, захарта, маслото, яйцето. Настържете кората на лимона и сложете половината от нея в кладенчето. Оформете гладко тесто и го сложете в купа. Охладете тестото за 1 час в хладилник.
2. За изварения пълнеж в купа сложете изварата, маслото и половината захар. Отделете жълтъка от белтъка. Белтъка разбийте на сняг с другата половина захар. Жълтъка разбийте с рома и царевичното нишесте до кашичка. Добавете кашичката към изварата и разбъркайте. След това изсипете цялата смес към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с шпатула. поставете пълнежа в хладилник да се охлади.
3. За маковия пълнеж сложете млякото в тенджерка да заври. Добавете захарта, галетата и маковото семе. Бъркайте. Оставете сместа да поври десетина минути, след това я пресипете в купа и я оставете да се стегне.
4. Помесете тестото, като си поръсвате брашно. Оформете руло. Нарежете го на парчета. Всяко парче оформете на топчица. Сплескайте всяка топчица, а след това оформете нещо като купичка от нея - плоско дъно, но не много тънко с висок борд отстрани. Наредете "купичките" от тесто в тава, постлана с хартия за печене. Набучете дъната на "купичките" с вилица, а бордовете намажете с разбито яйце.
5. Във всяка "купичка" поставете по 3 купчинки от единия и от другия пълнеж, като ги редувате. За целта може да ползвате и шприц. Отгоре поставете по една разтворена сушена слива, предварително накисната във вода. Печете колачетата в предварително загрята на 200 градуса фурна 20 минути.
6. Загрейте в тенджерка кайсиевия конфитюр с малко вода и бъркайте докато стане еднородна смес. С помощта на четка намажете изпечените колачета отгоре. Поръсете кифличките отгоре с печени филирани бадеми.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен