Начин на приготвяне:
Пресяваме брашната и сухото мляко, добавяме настъргания кашкавал, сол и разбъркваме. Слагаме яйце, масло, ако е необходимо и малко вода (в краен случай). Омесваме меко тесто и веднага го разстиламе върху табла или дъска, може и с точилка. Слагаме таблата в хладилника и после изрязваме тънки бисквитки – с нож или формички. За декорация можем да им сложим бадеми, орехи или да ги набодем с вилица. Нареждаме в намазана тава и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна. Трябва да се внимава, тъй като соленките се изпичат много бързо.
Продукти
- 100 г царевично брашно
- 100 г оризово брашно
- 1 с.л. мляко на прах
- 100 г настърган кашкавал с по-изразен вкус
- 50 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 яйце