• Средиземноморско платоРецепти
    Средиземноморско плато

    Това средиземноморско плато представлява няколко разядки - хумус, печени зеленчуци, печени пикантни бадеми, салата и гризини. Всяко едно от нещата, естествено, може да се приготви отделно.

  • Лингуини с морски дарове, чили и чери доматиРецепти
    Лингуини с морски дарове, чили и чери домати

    1. Измийте добре двата вида миди с черупки под студена течаща вода и отстранете отворените. Останалите сложете в дълбок тиган с капак заедно с виното. Захлупете и гответе на умерен огън 2-3 минути, до...

  • Сушени доматиРецепти
    Сушени домати

    1. Разрежете доматите на половинки и ги подредете в големи тави, постлани с хартия за печене. Поръсете ги със сол и други подправки по желание. 2. Поставете тавите с доматите в предварително загрята...

  • Филе от треска с боб и пушен беконРецепти
    Филе от треска с боб и пушен бекон

    1. Наситнете лука и чесъна. Бекона и чушките нарежете на кубчета. 2. В половината от зехтина сотирайте зеленчуците и бекона. Добавете отцедения боб. Гответе 3-4 минути, монтирайте с маслото и поръсет...

  • Чеснови хлебчета с тапенада от зелени маслиниРецепти
    Чеснови хлебчета с тапенада от зелени маслини

    1. Разтворете маята в 300 мл топла вода, заедно със захарта и щипка брашно. 2. Смесете брашното със солта. Добавете водата с маята и зехтина. 3. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса...

  • Пролетна салатаРецепти
    Пролетна салата

    1. Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода. Извадете ги и ги охладете под течаща студена вода. 2. Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Оставете ги да престоят така 15 минути и...

  • Телешки дроб с чоризо и гъбиРецепти
    Телешки дроб с чоризо и гъби

    Почистете черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина 1 см. Овкусете дроба с черен пипер и го оваляте в брашно. Изтупайте излишното и го изпържете в половината от олиото на умерен огън от двете...

  • Супа със спанак и нахутРецепти
    Супа със спанак и нахут

    Наситнете моркова, лука и чесъна. Посолете ги и ги задушете в зехтина с малко вода. Добавете отцедения нахут и дафиновия лист. Налейте вода и овкусете със сол. Гответe, докато зеленчуците омекнат....