Сладки овесени хлебчета
С миксер се разбиват мекото масло /със стайна температура/ и захарта на крем. После се добавя ванилова есенция и едното яйце /също със стайна температура/. После другото яйце. Кремът се смесва ръчно с брашното, бакпулвера, половината овесени ядки и малко мляко. Разбърква се и се добавя останалото количество овесени ядки и мляко. Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка, за да може да се нареже после на правоъгълни парчета. Пече се във фурна на 180 градуса 15 минути. Отгоре се гарнира с лимонова глазура /лимонов сок и пудра захар/.
Продукти
- 125 г масло 150 г захар ванилова есенция 2 яйца 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. овесени ядки 0.5 ч.ч. мляко 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад