Млинци
Рецепта от: Стоян и Лора
Млинци е хърватски плосък хляб, който обаче се използва под формата на паста (юфка). Тестото за млинци се приготвя от брашно, яйца, вода и сол и се разточва на тънки кори, които се изпичат във фурна или на огън. След това се начупват на парченца и така се съхраняват. Сварени във вряща подсолена вода, млинците се използват като гарнитура към различни видове месо.
Продукти
- 500 г брашно + за разточване
- 2 яйца
- 200 мл вода (на стайна температура)
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Пресейте брашното и го разбъркайте със солта.
- 2. Оформете кладенче. Налейте водата и леко разбитите яйца.
- 3. Разбъркайте добре, докато се получи топка. Замесете гладко тесто и го оставете да почине за 30–40 минути.
- 4. Разделете тестото на четири части. Разточете върху набрашнен плот всяко парче на тънък лист.
- 5. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете готовите кори една по една в плитка тава, докато станат златистокафяви. Времето зависи от дебелината им – приблизително 10 минути за всяка.
- Съвет:
- Изпечените кори можете да начупите и да съхранявате в добре затворен сух съд.
- Преди употреба ги сварете в подсолена вода за 3–5 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Лесна паста карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Спаначена паста пичи
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара
Рецепти Лука Чиано
Ньоки с горгонзола, бекон и шафран
Рецепти Стоян и Лора
Паста ала Норма