Млинци
Рецепта от: Стоян и Лора
Млинци е хърватски плосък хляб, който обаче се използва под формата на паста (юфка). Тестото за млинци се приготвя от брашно, яйца, вода и сол и се разточва на тънки кори, които се изпичат във фурна или на огън. След това се начупват на парченца и така се съхраняват. Сварени във вряща подсолена вода, млинците се използват като гарнитура към различни видове месо.
Продукти
- 500 г брашно + за разточване
- 2 яйца
- 200 мл вода (на стайна температура)
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Пресейте брашното и го разбъркайте със солта.
- 2. Оформете кладенче. Налейте водата и леко разбитите яйца.
- 3. Разбъркайте добре, докато се получи топка. Замесете гладко тесто и го оставете да почине за 30–40 минути.
- 4. Разделете тестото на четири части. Разточете върху набрашнен плот всяко парче на тънък лист.
- 5. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете готовите кори една по една в плитка тава, докато станат златистокафяви. Времето зависи от дебелината им – приблизително 10 минути за всяка.
- Съвет:
- Изпечените кори можете да начупите и да съхранявате в добре затворен сух съд.
- Преди употреба ги сварете в подсолена вода за 3–5 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос