Чудесна българска разядка с печени на грил тиквички, орехи и чесън. Обединяващото звено е сместа от биволски катък и цедено кисело мляко.

Продукти

  • 240 г катък от биволско мляко
  • 200 г цедено кисело мляко
  • 3 тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 връзка копър
  • 100 г орехи
  • сол на вкус
  • зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 1/2 см и ги намажете с половината от зехтина.
  • 2. Запечете ги на грил тиган до златисто от двете страни.
  • 3. След това ги нарежете на кубчета.
  • 4. Запечете ореховите ядки във фурна, загрята на 180 градуса, за 10 минути. След това ги накълцайте.
  • 5. В купа разбъркайте цеденото кисело мляко, катъка, тиквичките, чесъна, орехите и накълцания копър.
  • Съвет:
  • Добре е да оставите катъка да престои 20–30 минути в хладилника.

Свързани рецепти

Виж всички