Катък с тиквички и орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
Чудесна българска разядка с печени на грил тиквички, орехи и чесън. Обединяващото звено е сместа от биволски катък и цедено кисело мляко.
Продукти
- 240 г катък от биволско мляко
- 200 г цедено кисело мляко
- 3 тиквички
- 2 скилидки чесън
- 1/4 връзка копър
- 100 г орехи
- сол на вкус
- зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 1/2 см и ги намажете с половината от зехтина.
- 2. Запечете ги на грил тиган до златисто от двете страни.
- 3. След това ги нарежете на кубчета.
- 4. Запечете ореховите ядки във фурна, загрята на 180 градуса, за 10 минути. След това ги накълцайте.
- 5. В купа разбъркайте цеденото кисело мляко, катъка, тиквичките, чесъна, орехите и накълцания копър.
- Съвет:
- Добре е да оставите катъка да престои 20–30 минути в хладилника.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак