1. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 1/2 см и ги намажете с половината от зехтина.

2. Запечете ги на грил тиган до златисто от двете страни.

3. След това ги нарежете на кубчета.

4. Запечете ореховите ядки във фурна, загрята на 180 градуса, за 10 минути. След това ги накълцайте.

5. В купа разбъркайте цеденото кисело мляко, катъка, тиквичките, чесъна, орехите и накълцания копър.

 

Съвет:

Добре е да оставите катъка да престои 20–30 минути в хладилника.

Продукти

  • 240 г катък от биволско мляко
  • 200 г цедено кисело мляко
  • 3 тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 връзка копър
  • 100 г орехи
  • сол на вкус
  • зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички