Катък с тиквички и орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 1/2 см и ги намажете с половината от зехтина.
2. Запечете ги на грил тиган до златисто от двете страни.
3. След това ги нарежете на кубчета.
4. Запечете ореховите ядки във фурна, загрята на 180 градуса, за 10 минути. След това ги накълцайте.
5. В купа разбъркайте цеденото кисело мляко, катъка, тиквичките, чесъна, орехите и накълцания копър.
Съвет:
Добре е да оставите катъка да престои 20–30 минути в хладилника.
Продукти
- 240 г катък от биволско мляко
- 200 г цедено кисело мляко
- 3 тиквички
- 2 скилидки чесън
- 1/4 връзка копър
- 100 г орехи
- сол на вкус
- зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони