Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник, 14 юни от 00:00 | Понеделник, 14 юни от 11:30

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на полумесеци, а морковите и чушките на кубчета.

2. Потопете доматите във вряла вода за кратко и ги обелете. Нарежете ги на кубчета.

3. Запържете лука, морковите и чушките в сгорещения зехтин.

4. Добавете червения пипер, дафиновия лист, ригана, разбъркайте, добавете доматите и налейте 1,2 л вода.

5. Сложете и рибата, без филетата морски език, завързана в тензух или марля. Гответе около 15–20 минути. Ако има нужда, долейте вода.

6. Извадете рибата и я обезкостете. През това време сложете филетата, изключете котлона и оставете да се сготвят в горещата течност. Налейте сметаната и овкусете със сол и черен пипер.

7. За соса запечете кориандъра и кимиона в сух тиган. След това ги стрийте в хаванче или ги смелете в кафемелачка.

8. Почистете чушките от семките и дръжките и ги нарежете на едро. Обелете чесъна. Махнете стеблата на магданоза.

9. В блендер сложете чушките, чесъна, сока от лимон, листата от магданоза, пресния кориандър, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Пюрирайте.

10. Сервирайте супата с парченца риба и със соса.

Продукти

  • 1,2 кг микс от риби
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1/2 зелена чушка
  • 1/2 червена чушка
  • 2 домата
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. сух риган
  • 50 мл течна животинска сметана
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

За соса:

  • 1/2 ч.л. кориандър на зърна
  • 1/2 ч.л. кимион на зърна
  • 3 зелени люти чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзки пресен кориандър
  • 1 връзки магданоз
  • 1 лимон
  • 100 мл студено пресован зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти