Банички с домашни кори от лимец
Рецепта от: Стоян и Лора
Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топли, хрупкави и вкусни.
Продукти
- 500 г брашно от лимец
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. сол
- 250 мл вода (на стайна температура)
- За плънката:
- 2 яйца
- 350 г краве сирене
- 100 г кашкавал
- 1 връзка магданоз
- 100 г краве масло
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте брашното със солта и направете кладенче.
- 2. Налейте водата и оцета и замесете гладко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да почине за 30 минути.
- 3. Разделете тестото на 8 топки и разточете тънки кори.
- 4. Разбъркайте яйцата с настъргания кашкавал, наситнения магданоз и натрошеното сирене.
- 5. Нарежете корите на правоъгълници. Намажете всяко парче с масло и сложете от плънката. Оформете триъгълници.
- 6. Изпечете на тиган или плоча, намазани с масло, до златисто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Млечна баница
Рецепти Стоян и Лора
Домашна баница със спанак и козе сирене
Рецепти Примож Долничар
Щрудел и щрукли с боровинки
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Стоян и Лора
Баница с праз, бекон и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Сладка баница с млечен крем
Рецепти Стоян и Лора
Баница с тиква
Рецепти Стоян и Лора
Къпана баница
Рецепти Силвия Колока
Щрудел с рикота и ндуя
Рецепти Шейн Делия
Мухлама