Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топли, хрупкави и вкусни.

 

 

Продукти

  • 500 г брашно от лимец
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл вода (на стайна температура)
  • За плънката:
  • 2 яйца
  • 350 г краве сирене
  • 100 г кашкавал
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г краве масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбъркайте брашното със солта и направете кладенче.
  • 2. Налейте водата и оцета и замесете гладко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да почине за 30 минути.
  • 3. Разделете тестото на 8 топки и разточете тънки кори.
  • 4. Разбъркайте яйцата с настъргания кашкавал, наситнения магданоз и натрошеното сирене.
  • 5. Нарежете корите на правоъгълници. Намажете всяко парче с масло и сложете от плънката. Оформете триъгълници.
  • 6. Изпечете на тиган или плоча, намазани с масло, до златисто.

Свързани рецепти

Виж всички