1. За пълнежа почистете и нарежете лука, чесъна и чушката на ситно. Запържете ги за кратко в загретия зехтин. Овкусете с щипка сол.
  2. Добавете каймата. Пържете при непрекъснато бъркане, докато каймата стане на светлокафяви трохи. Дръпнете от котлона и добавете соевия сос. Разбъркайте и оставете на страна.
  3. За омлетите в купа разбийте хубаво яйцата със сол, черен пипер и млякото. Към тях прибавете наситнения пресен лук. От сместа изпържете 5 омлета в тиган със сгорещено масло.
  4. Един по един ги сложете в тава, застлана с пергаментова хартия. Върху всеки поставете от каймата и настърган чедър и прегънете на две. Поръсете ги с останалото сирене. Запечете ги в загрята на 180 градуса фурна, докато сиренето се разтече.
  5. Сервирайте с наситнен кориандър и нарязан на кубчета домат.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 8 яйца
  • 1 връзка пресен лук
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • За пълнежа:
  • 500 г смлян телешки врат
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • 60 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За гарниране:
  • 150 г сирене „Чедър“
  • 1 домат
  • 1 връзка кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички