Омлет с кайма
Рецепта от: Стоян и Лора
- За пълнежа почистете и нарежете лука, чесъна и чушката на ситно. Запържете ги за кратко в загретия зехтин. Овкусете с щипка сол.
- Добавете каймата. Пържете при непрекъснато бъркане, докато каймата стане на светлокафяви трохи. Дръпнете от котлона и добавете соевия сос. Разбъркайте и оставете на страна.
- За омлетите в купа разбийте хубаво яйцата със сол, черен пипер и млякото. Към тях прибавете наситнения пресен лук. От сместа изпържете 5 омлета в тиган със сгорещено масло.
- Един по един ги сложете в тава, застлана с пергаментова хартия. Върху всеки поставете от каймата и настърган чедър и прегънете на две. Поръсете ги с останалото сирене. Запечете ги в загрята на 180 градуса фурна, докато сиренето се разтече.
- Сервирайте с наситнен кориандър и нарязан на кубчета домат.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 8 яйца
- 1 връзка пресен лук
- 50 мл прясно мляко
- 50 г краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- За пълнежа:
- 500 г смлян телешки врат
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- 60 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- За гарниране:
- 150 г сирене „Чедър“
- 1 домат
- 1 връзка кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне