1. Загрейте кондензираното мляко със захарта, стритите семенца кардамон и шафрана. Щом кипне и захарта се разтвори, разбъркайте добре, дръпнете от котлона и оставете за 5 минути. Прехвърлете в чиста купа.
  2. Смесете със сметаната и подсладеното кондензирано мляко, разбъркайте. Разпределете във формички за сладолед на клечка, като пълните догоре. Замразете във фризер.
  3. Когато са готови, извадете сладоледа от формичките, напръскайте с разтопен бял шоколад и накълцани шамфъстъци. Съхранявайте в хладилник.

Продукти

  • 1 консерва кондензирано мляко (400 г)
  • 1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 50 г захар
  • 3-4 шушулки кардамон
  • 1 щипка шафран
  • 200 г бял шоколад
  • сурови шамфъстъци за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички