Индийски сладолед с шафран
Рецепта от: Стоян и Лора
- Загрейте кондензираното мляко със захарта, стритите семенца кардамон и шафрана. Щом кипне и захарта се разтвори, разбъркайте добре, дръпнете от котлона и оставете за 5 минути. Прехвърлете в чиста купа.
- Смесете със сметаната и подсладеното кондензирано мляко, разбъркайте. Разпределете във формички за сладолед на клечка, като пълните догоре. Замразете във фризер.
- Когато са готови, извадете сладоледа от формичките, напръскайте с разтопен бял шоколад и накълцани шамфъстъци. Съхранявайте в хладилник.
Продукти
- 1 консерва кондензирано мляко (400 г)
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
- 200 мл течна животинска сметана
- 50 г захар
- 3-4 шушулки кардамон
- 1 щипка шафран
- 200 г бял шоколад
- сурови шамфъстъци за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене