Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте кондензираното мляко със захарта, стритите семенца кардамон и шафрана. Щом кипне и захарта се разтвори, разбъркайте добре, дръпнете от котлона и оставете за 5 минути. Прехвърлете в чиста купа.
  2. Смесете със сметаната и подсладеното кондензирано мляко, разбъркайте. Разпределете във формички за сладолед на клечка, като пълните догоре. Замразете във фризер.
  3. Когато са готови, извадете сладоледа от формичките, напръскайте с разтопен бял шоколад и накълцани шамфъстъци. Съхранявайте в хладилник.

Продукти

1 консерва кондензирано мляко (400 г)

1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)

200 мл течна животинска сметана

50 г захар

3-4 шушулки кардамон

1 щипка шафран

200 г бял шоколад

сурови шамфъстъци за поръсване

Свързани рецепти