Салата с булгур и краставици
Рецепта от: Стоян и Лора
- Залейте булгура с кипяща подсолена вода. Покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да престои 20 минути. Ако има нужда, отцедете. Разбъркайте с 20 мл зехтин.
- Обелете краставиците, разполовете ги и с помощта на лъжица отстранете семките. Нарежете ги на кубчета.
- Обелете целината, почистете чушката и ги нарежете на кубчета. Почистете и пресния лук, горната част на перата заделете за друга рецепта, а останалата част нарежете на ситно.
- В купа смесете чушките, пресния лук, краставиците, наситнения магданоз, сумака, нарязания копър и целината. Прибавете булгура.
- Овкусете със зехтина, сол, сока от лимона и чесъна, стрит на паста. Разбъркайте и оставете да престои 10-15 минути.
- Сервирайте салатата с шапка от катък.
Продукти
- 50 г фин булгур
- 2 краставици
- 1 стрък стеблена целина
- 1 зелена чушка
- 3 стръка пресен лук
- 1 връзка магданоз
- 1/2 връзка копър
- 1/4 ч.л. сумак
- 1 скилидка чесън
- 200 г катък
- 70 мл зехтин
- 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто