1. Залейте булгура с кипяща подсолена вода. Покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да престои 20 минути. Ако има нужда, отцедете. Разбъркайте с 20 мл зехтин.
  2. Обелете краставиците, разполовете ги и с помощта на лъжица отстранете семките. Нарежете ги на кубчета.
  3. Обелете целината, почистете чушката и ги нарежете на кубчета. Почистете и пресния лук, горната част на перата заделете за друга рецепта, а останалата част нарежете на ситно.
  4. В купа смесете чушките, пресния лук, краставиците, наситнения магданоз, сумака, нарязания копър и целината. Прибавете булгура.
  5. Овкусете със зехтина, сол, сока от лимона и чесъна, стрит на паста. Разбъркайте и оставете да престои 10-15 минути.
  6. Сервирайте салатата с шапка от катък.

Продукти

  • 50 г фин булгур
  • 2 краставици
  • 1 стрък стеблена целина
  • 1 зелена чушка
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1/2 връзка копър
  • 1/4 ч.л. сумак
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г катък
  • 70 мл зехтин
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички