Руло "Стефани"
Рецепта от: Стоян и Лора
Ако все още не сте пробвали да приготвите руло "Стефани", тази класическа рецепта ще ви помогне.
Продукти
- За каймата:
- 270 г смляна телешка плешка
- 270 г смляна свинска плешка
- 50–70 мл прясно мляко
- 2 филийки хляб
- 1 малка глава лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1 яйце
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- За плънката:
- 2 сварени яйца
- 60–70 г кисели краставички
- 2 сварени моркова
- За намазване и поръсване:
- 1 белтък за намазване
- 60 г кашкавал
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука на ситно. Начупете хляба в купа и го накиснете в млякото.
- 2. Смесете двата вида месо в голяма купа. Добавете лука, суровото яйце, накълцания магданоз, изстискания хляб, чубрицата, олиото, сол и черен пипер. Омесете добре и оставете да отлежи за кратко.
- 3. За плънката обелете предварително сварените за 6 минути яйца и ги нарежете на четири.
- 4. Нарежете киселите краставички и предварително сварените моркови на еднакви по дължина пръчици.
- 5. Вземете една четвърт от каймата и хубаво я разстелете върху дланта. Сложете две четвъртинки яйца, няколко резена краставички и моркови и внимателно затворете и оформете руло. По същия начин оформете и останалите 3 рула.
- 6. Намажете ги леко с разбит белтък, сложете в еърфрайър или в тава и поръсете с настърган кашкавал. Гответе на 180 градуса 10–15 минути в еърфрайър или в загрята на 180 градуса фурна за 45–50 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо