Ако все още не сте пробвали да приготвите руло "Стефани", тази класическа рецепта ще ви помогне.

Продукти

  • За каймата:
  • 270 г смляна телешка плешка
  • 270 г смляна свинска плешка
  • 50–70 мл прясно мляко
  • 2 филийки хляб
  • 1 малка глава лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 яйце
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • За плънката:
  • 2 сварени яйца
  • 60–70 г кисели краставички
  • 2 сварени моркова
  • За намазване и поръсване:
  • 1 белтък за намазване
  • 60 г кашкавал

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете лука на ситно. Начупете хляба в купа и го накиснете в млякото.
  • 2. Смесете двата вида месо в голяма купа. Добавете лука, суровото яйце, накълцания магданоз, изстискания хляб, чубрицата, олиото, сол и черен пипер. Омесете добре и оставете да отлежи за кратко.
  • 3. За плънката обелете предварително сварените за 6 минути яйца и ги нарежете на четири.
  • 4. Нарежете киселите краставички и предварително сварените моркови на еднакви по дължина пръчици.
  • 5. Вземете една четвърт от каймата и хубаво я разстелете върху дланта. Сложете две четвъртинки яйца, няколко резена краставички и моркови и внимателно затворете и оформете руло. По същия начин оформете и останалите 3 рула.
  • 6. Намажете ги леко с разбит белтък, сложете в еърфрайър или в тава и поръсете с настърган кашкавал. Гответе на 180 градуса 10–15 минути в еърфрайър или в загрята на 180 градуса фурна за 45–50 минути.

Свързани рецепти

Виж всички